Profesorul Horea Bădău, acuzat de abuzuri, a demisionat de la Universitatea din București

1.179 de vizualizări
Foto: © Samwordley | Dreamstime.com
Lectorul universitar Horea Bădău, acuzat de abuzuri, a demisionat de la Universitatea din București. Informația a fost confirmată de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al UB, pentru Edupedu.ro. Astfel, profesorul nu mai poate fi supus vreunei anchete din cadrul Universității din București pentru că a fost încheiat contractul de muncă. Amintim că profesorul Horea Bădău a fost acuzat de abuzuri de mai multe studente în urma anchetei jurnalistice Rise Project.

Lectorul universitar, Horea Bădău, a demisionat din funcția pe care o deținea la Universitatea din București, a confirmat pentru Edupedu.ro, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al UB. Profesorul era suspendat din funcția de la Universitatea din București, ca să poată preda la o Universitate din Franța. El a fost rechemat în țară pentru a se putea cerceta cazul său, prezentat de Rise Project.

„Universitatea din Franța la care predă Horea Bădău l-a suspendat temporar pentru că studenții erau îngrijorați de comportamentele de abuz de putere și hărțuire sexuală despre care au citit materialele noastre”, a spus unul dintre autorii anchetei Rise Project, Cristian Lupșa.

Profesorul Bădău a avut de ales la întoarcerea din țară dacă va preda din nou la UB o altă materie.

Recent, Asociația Studenților la Comunicare (ASC) din Universitatea din București a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va boicota cursurile și seminarele susținute de lectorul universitar Horea-Mihai Bădău „întrucât nu tolerăm nicio formă de abuz emoțional, psihologic și hărțuire sexuală”.

Amintim, Comisia de Etică a Universității din București a constatat, într-un punct de vedere publicat miercuri pe site-ul universității, încălcarea Codului de etică al UB în ceea ce privește faptele de abuz de putere și hărțuire sexuală, în cazul unui profesor de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC). În documentul său, Comisia, deși face această constatare, nu emite nicio decizie, ci doar „recomandă” constituirea unei comisii de disciplină. 

Citește și:
Cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism cercetat pentru abuzuri: Comisia de Etică a Universității din București constată încălcări ale Codului privind abuzul de putere și hărțuirea sexuală, dar nu decide nimic / Universitatea așteaptă să se lămurească raporturile de muncă ale cadrului didactic
Comisia de Etică a Universității din București a fost sesizată în urma anchetei RISE Project, anunță Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cursurile Universității Politehnica

DOCUMENT Examenele de licență și disertație 2022 vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă, necesitate sau urgență. Vezi proiectul metodologiei cu regulile de organizare a examenelor susținute de studenți la finalul facultății și al masterului

Examenele de licență și disertație 2022 se pot desfășura și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar,…
Vezi articolul

Peste 300 de profesori, căutați de Centrul Național de Evaluare, pentru standardizarea notării în școli. Experiența în teste standardizate este un avantaj / Calendarul apelului și condițiile de înscriere în proiectul de 11 milioane de euro

Peste 300 de profesori urmează să fie selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru elaborarea standardelor de evaluare pentru învățământul primar și gimnazial, potrivit unui…
Vezi articolul