Religie la BAC? Fostul ministru Daniel Funeriu: Religia este un opțional, iar copiii trebuie să poată să dea bacalaureatul şi din opționale, dar nota să fie luată în considerare doar dacă ea contribuie la creşterea mediei generale

1.234 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Biserica Ortodoxă Română și reprezentanții altor 12 culte religioase recunoscute de statul român i-au cerut oficial ministrului Educației, Ligia Deca, să introducă în proiectul Legii învățământului posibilitatea ca Religia să fi aleasă de către elevi ca probă de examen la noul Bacalaureat. Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu amintește că, prin Constituție şi decizie a Curții Constituționale, „şcolile au obligația să propună materia religie ca opțional” elevilor, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a.

Religia, aşadar, este din punct de vedere legal şi din perspectiva elevului un opțional ca oricare altul. Religie la bac sau nu? Soluția e simplă şi trebuie rezolvată global, pentru toate opționalele: copiii să poată să dea bacul şi din opționale, dar nota la acestea să fie luată în considerare doar dacă contribuie la creşterea mediei generale”, spune fostul ministru al Educației.

Funeriu lansează astfel o nouă lovitură la adresa președintelui Klaus Iohannis, cel care a lansat proiectul România educată și care este susținător al proiectelor de legi inițiate de fosta sa consilieră prezidențială Ligia Deca: „aceşti incapabili preferă să deschidă încă o falie în societate, să nu ratăm încă o repriză de cafteli între «moderni» şi «pupători de moaşte». E, din nou, vina unui preşedinte incapabil să medieze între poporul său şi stat”.

Citește și:
Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, solicită cultele religioase

3 comments
  1. Doamne ajuta sa poata fi aleasa ca materie de balacaureatul pentru cine dorește, așa cum este normal intr-o societate democrata! Dacă am dreptul sa optez intre filosofie, logica, argumentare etc., pot avea și dreptul de a opta pentru disciplina religie la bacalaureat! Amin!

  2. Această discuție a mai fost purtată de nenumărate ori.
    Cu același rezultat…NU va fi materie de BAC.

    Repet, este doar o perdea de fum care să inflameze societatea, să polarizeze și mai ales să abată atenția de la adevăratele probleme ale legilor Ghiocela Deca- Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții, obligați să le asigure copiilor calculator/laptop/tabletă/telefon smart cu internet pentru a participa la cursurile online, a stabilit ministerul Educației. Elevii, obligați să participe la orele pe net stabilite de școală

Ordiunul de ministrul care reglementează predarea online instituie pentru prima dată obligativitatea pentru părinți de a-i asigura copilului mijloace tehnice, laptop/telefon smart/tabletă și acces la internet pentru a participa la…
Vezi articolul

Suma forfetară pentru naveta elevilor nu e exceptată de la calculul veniturilor pentru familiile sărace care au nevoie de ajutoare sociale / Amendament depus în Parlament pentru corectarea situației, în urma intervenției Avocatului Poporului, la apelul Asociației Elevilor din Constanța

Suma forfetară primită pentru cheltuielile de transport de elevii care fac naveta nu este exceptată de la calculul venitului minim garantat, ceea ce înseamnă că beneficiile sociale pe care le…
Vezi articolul

Profesoara finalistă în Global Teacher Prize, Ana-Maria Rusu, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări. A aplicat în competiție „dintr-o simplă curiozitate“ și spune că a scris că „am inventat predarea muzicii cu resurse și costuri zero“

Ana-Maria Rusu, profesoara finalistă în Global Teacher Prize, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări, „fără să le mai…
Vezi articolul