Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cea de-a zecea ediție a competiției naționale Euro Quiz

561 de vizualizări
repartizare liceu 2020
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
O nouă ediție a competiției Euro Quiz, deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a de gimnaziu va avea loc pe 13 noiembrie, a anunțat într-un comunicat de presă reprezentanța Comisiei Europene în România, care organizează concursul în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul inițiativei “Europa, casa noastră”.

Înscrierea în Competiția Euro Quiz 2020 se va face pe site-ul www.euroquiz.ro(link is external) până la data de 10 noiembrie 2020, ora 17:00, iar concursul online se va desfășura în data de 13 noiembrie 2020, începând cu ora 10:30.

În cadrul acestei etape, vor fi desemnate câștigătoare primele două echipe cu cel mai mare punctaj, iar acestea vor participa, la finalul lunii noiembrie la finala concursului.

Competiția Euro Quiz se adresează elevilor din școlile gimnaziale din întreaga țară, iar scopul acesteia este de a îmbunătăți și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană dar si de a dezvolta lucrul în echipă.

Elevii de clasa a VI-a de gimnaziu trebuie să formeze o echipă compusă din patru membri, care pot proveni din diferite clase ale aceleiași școli. Echipa trebuie să aibă un profesor îndrumător de la aceeași școală, care va fi responsabil de înscrierea echipei în competiție și de comunicarea aferentă.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației, răspuns la criticile privind temeiul legal al examenelor din 2025: Din punctul nostru de vedere metodologia de organizare și desfășurare a examenelor naționale respectă în integralitate dispozițiile legale

Ministerul Educației precizează că cele două proiecte de ordin pentru organizarea BAC și Evaluarea Națională la clasa a VIII-a în anul școlar 2024-2025 “respectă în integralitate dispozițiile legale aplicabile de…
Vezi articolul

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, este doctorand la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, iar îndrumătorul său este directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac. Festivalul a primit cei mai mulți bani sub mandatul lui Romașcanu

Ministrul culturii, Lucian Romașcanu îl are ca îndrumător de doctorat pe directorului Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac. Festivalul a primit cei mai mulți bani sub mandatul…
Vezi articolul

Explicațiile ministrului Cîmpeanu pentru rezultatele mai bune la Evaluarea Națională 2022: Nu au fost întreruperi ale școlii, conținuturile au fost mai restrânse, fără teme predate când școlile au fost închise, ore remediale “mai eficiente”

“Faptul că anul acesta nu au fost întreruperi ale școlii”, dar și acela că “s-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul când școlile au fost închise în perioada pandemiei”…
Vezi articolul

Fiecare profesor este obligat să se formeze, spune secretarul de stat Florian Lixandru: Pe lângă programele de formare pe care ministerul le implementează la nivel național, mai sunt și fonduri alocate în bugetele școlilor de către autoritățile locale

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, a declarat, la Prima TV, în emisiunea Viitor pentru România cu Nicoleta Călugăreanu, că „fiecare cadru didactic este obligat să se…
Vezi articolul