Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra pe piața de educație din România, cu un model în franciză

511 vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra pe piața de educație din România, cu un model de educație în franciză. “Căutăm parteneri locali pentru a înființa școli în România”, a declarat Yann Bidan, Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.

În România, compania vrea să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.

Maple Bear este în măsură să includă reglementările locale în materie de educație, oferind programe curriculare locale integrate, pe lângă programul și metodologia canadiană“, a adăugat Yann Bidan. Acesta a precizat că modelul “vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică”.

Factorii-cheie ai sistemului de învățământ canadian, potrivit Maple Bear:

  • “abordarea “Învață să înveți” în locul unui simplu transfer de informații care pot deveni rapid depășite sau irelevante.
  • investiția consistentă în cadrele didactice și în formarea profesională, care reprezintă fundamentul întregului sistem.
  • o metodologie de predare care nu lasă pe nimeni în urmă: peste 30% dintre elevii canadieni au ambii părinți născuți într-o altă țară. Copiii familiilor de imigranți nou-sosiți sunt integrați suficient de repede pentru a avea performanțe la fel de bune cu cele ale colegii lor, într-o perioadă scurtă de timp.”

Școala canadiană Maple Bear aduce metodologia bilingvă canadiană. Înființat în urmă cu 12 ani, Maple Bear este prezent astăzi în 16 țări, cu peste 300 de unități de învățământ preșcolar, școlar și liceal și cu peste 35.000 de elevi.

Planul companiei pentru Europa Centrală și de Est, pentru următorii zece ani, este de a dezvolta o rețea de școli cu peste 15.000 de studenți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ligia Deca: În ultimele săptămâni am observat un semnal de alarmă dinspre profesori, pe care l-am înțeles. Toate salariile din educație vor crește, niciun salariu nu va scădea. Salariul debutantului crește aproape cu 25%

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă vineri, 2 iunie, la ora 12, în privința aspectelor referitoare la aplicarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 53 din…
Vezi articolul

“Un plagiat rămâne un plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA, în contextul tentativelor din Parlament de amnistiere a plagiatorilor

“Propunerea de modificare a legii educației pe subiectul doctoratelor, avizată ieri de comisia de specialitate din Parlament, este o naivitate. Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține…
Vezi articolul

Premieră în București: Niciun elev din clasele V-VII și IX-XI de la Școala Centrală nu vine fizic la școală săptămâna aceasta, iar de luni părinții elevilor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat trecerea în online de teama infectării înaintea examenelor, anunță directorul colegiului

Premieră în București: niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la Școala Centrală, după ce…
Vezi articolul