Școlile se pot înscrie pentru granturi de câte 200.000 de euro până vineri, pentru reducerea abandonului școlar, anunță Ministerul Educației. Webinar explicativ pentru profesori și directori, organizat miercuri de World Vision România și Minister

1.424 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Ministerul Educației a anunțat că se prelungește termenul de înscriere a școlilor pentru granturi de câte 200.000 de euro, până la data de 21 ianuarie, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar: „urmare a interesului crescut exprimat de unitățile de învățământ după webinarul organizat de Ministerul Educației (…), termenul-limită pentru transmiterea intenției de participare se prelungește până în data de 21 ianuarie 2022, inclusiv”. Amintim că termenul inițiat era 17 ianuarie. 

Școlile sunt astfel invitate de Ministerul Educației să se înscrie în programul MATE – Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație, finanțat cu fonduri europene, prin care pot primi granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar.

În acest context, mâine, va fi organizat webinarul online „PNRR, pe înţelesul tuturor. Partea I: abandonul şcolar“ de către World Vision România în parteneriat cu Ministerul Educației, în intervalul 09.00-10.30, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

În cadrul evenimentului se va discuta despre pașii pe care trebuie să-i urmeze o școală pentru a primi finanțare de până la 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar din comunitatea sa, cât și despre cum trebuie completate declaraţiile de intenţie pentru participarea la program și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ pentru a beneficia de acești bani, se arată în anunț.

Potrivit comunicatului, cei care vor răspunde la întrebări sunt: Maria Manea (secretar de stat al Ministerului Educației), Simona Tănase (director monitorizare și evaluare, DG România Educată), Radu Szekely (consilier al ministrului Educației), Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România).

Profesorii, directorii de unități de învățământ care vor să participe la discuție, se pot înscrie aici.

Toate întrebările participanților pot fi adresate exclusiv prin intermediul chatului (în timpul evenimentul) sau după eveniment pe această adresă de email: asistenta@worldvision.ro.

Informații de context:

MATE face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) care este primul proiect finanțat din PNRR, și care are o valoare de 543 milioane euro, nerambursabilă.

Pot participa și școli care nu au fost incluse de Ministerul Educației în lista publicată deja, susține instituția pe site-ul propriu.

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Primul proiect finanțat prin PNRR în Educație – școlile se pot înscrie pentru granturi de câte 200.000 de euro, anunță ministerul: Toate unitățile de învățământ vor completa Declarația de intenție / Elevii vor putea primi bani ca să nu abandoneze școala
Școlile pot aplica pentru a primi granturi de până la 200.000 de euro prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR / Care sunt pașii de urmat și cum pot fi folosiți banii

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din…
Vezi articolul

CJRAE și CMBRAE nu se desființează. Centrele pentru resurse și asistență educațională trec de la inspectorate la noul Centru Național pentru Educație Incluzivă, potrivit proiectului Legii Educației preuniversitare – surse

Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) și Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), nu se desființează, însă vor trece din subordinea inspectoratelor școlare – care…
Vezi articolul

FOTO Protestari în fața Liceului Mircea Vulcănescu din București le împart elevilor pliante prin care îl glorifică pe criminalul de război / La protest participă și senatorul AUR Claudiu Târziu, în timp ce liceul discută astăzi schimbarea numelui instituției de învățământ

În jur de 100 de persoane protestează astăzi în fața Liceului Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, față de schimbarea numelui instituției. Liceul are astăzi programată o ședință a consiliului profesoral…
Vezi articolul