Scriitorul Radu Vancu: Guvernul trebuie să-și asume prin ordonanță de urgență creșterea salariilor pentru profesori. Nu plecați după fentă, dragi profesori. Întâi legea – apoi armistițiul

2.195 de vizualizări
Foto: Facebook.com
„Dragi profesori, vi se poate promite o creștere chiar și de 50%, chiar și de 100%, ce zic eu, ba chiar și de 200%. Câtă vreme e vorba doar de o promisiune făcută de un mincinos în serie, așa cum e din păcate guvernul României, valoarea ei e complet nulă”, scrie, pe rețeaua de socializare, profesorul Radu Vancu. Ieri, Guvernul ar fi acceptat o propunere a sindicatelor care conține o promisiune de majorare a salariilor pentru anul următor, cu 50% din diferența între salariul actual și cel care va fi în noua grilă a noii legi a salarizării unitare.

Duminică dimineața, sindicatele profesorilor se întâlnesc cu premierul Nicolae Ciucă, înainte de ședința de Guvern, pentru a da răspunsul cadrelor didactice în privința grevei generale.

„Guvernul trebuie să-și asume prin ordonanță de urgență această creștere. Iar apoi sindicatele & profesorii, după ce văd legea publicată în Monitorul Oficial, pot decide oprirea grevei”, potrivit lui Radu Vancu.

Redăm mesajul lui Radu Vancu:

Zice-se că guvernul ar fi oferit profesorilor o creștere de 25% a salariilor, cu condiția ca liderii sindicali să anunțe mâine dimineață la ora 9 încetarea grevei.

Dragi profesori, vi se poate promite o creștere chiar și de 50%, chiar și de 100%, ce zic eu, ba chiar și de 200%. Câtă vreme e vorba doar de o promisiune făcută de un mincinos în serie, așa cum e din păcate guvernul României, valoarea ei e complet nulă.

E foarte simplu: guvernul trebuie să-și asume prin ordonanță de urgență această creștere. Iar apoi sindicatele & profesorii, după ce văd legea publicată în Monitorul Oficial, pot decide oprirea grevei.

Așa se face în toată lumea civilizată. Asta e ordinea operațiilor oriunde negocierile se poartă cu respect între părți.

Guvernul României se poartă în continuare cu profesorii ca un țepar. E profund jignitor față de profesori să fie tratați astfel. Atitudinea asta trebuie odată și odată să înceteze.

Nu prin șmenuri & țepe așteaptă profesorii să operezi, politicianule. Ci prin legi. Prin aceleași legi cu care știi să îți mărești salariile & pensiile speciale. Pe care nu ți le-ai mărit prin promisiuni & memorandumuri – ci, repet, prin legi. Ai știut să le faci pentru tine, fă-le acum și pentru profesori.

Nu plecați după fentă, dragi profesori. Întâi legea – apoi armistițiul.

Întâi Monitorul Oficial – apoi pacea oficială.

Dacă vor să arate că vă respectă cu adevărat, așa trebuie să procedeze. E singurul mod în care pot arăta că respectă într-adevăr demnitatea educației.

Legi & demnitate. Asta e tot ce vrem. Nimic mai mult – și nimic mai puțin.

Citește și:
Sindicatele profesorilor se întâlnesc cu premierul Nicolae Ciucă, înainte de ședința de Guvern 
Sindicatele îi întreabă pe profesori și angajații din școli dacă acceptă să închidă greva generală din Învățământ pentru voucherele anuale și pentru promisiunea de creștere salarială în anul viitor, solicitări făcute de sindicate și acceptate de Guvern / Condiția impusă de Executivul Ciucă – duminică la 9 să anunțe încheierea grevei
ULTIMA ORĂ Guvernul acceptă propunerea sindicatelor din educație ca salariile să crească de la 1 ianuarie cu 50% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă / Au fost acceptate și vouchere de 1.500 de lei pentru profesori și 500 de lei pentru nedidactic
Profesorii și angajații din Educație au respins oferta Guvernului de primă de 1.500 lei net în octombrie și creștere salarială cu 45% din diferența de salariu actual și cel din viitoarea grilă / Greva din școli continuă

3 comments
  1. Minciuni și promisiuni de peste 30 ani din partea celor de la vârf, urmași ai comuniștilor . Felicitări domnului profesor și scriitor Radu Vancu ! Un om vertical, din păcate susținut de prea puțini din mediul universitar în acest demers.

  2. Corect. Vrem consultare si o foarte buna informare. Sa ni se explice: Din ce? Brut sau net? Cat este cresterarea pe transe de vechime? La care grila se aplica? Cu cate procente?

  3. Cei din guvern nu au credibilitate, sunt secături. Nu mizați pe vorbele lor până nu vedeți actul normativ aprobat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Coach, proiect de schimbare a paradigmei de predare pentru profesori și motivare a elevilor prin instrumente de coaching, în județele Covasna, Harghita și Mureș

Asociația Strategy in Motion, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României și al Serviciului pentru Dezvoltare Comunitară din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, lansează proiectul „Profesorul Coach: Schimbarea paradigmei…
Vezi articolul

VIDEO Decizie controversată a unui primar ecologist din Franța: meniu fără carne în școli, doar ouă și pește / Fermierii au protestat în stradă, ministrul agriculturii acuză ”o ideologie scandaloasă”

O nouă dezbatere agită apele în Franța. Primarul ecologist din Lyon,Grégory Doucet, a decis să impună meniuri unice, fără carne în cantinele școlare, transmite Radio France Internationale. Ideea a scos imediat…
Vezi articolul