Sondaj: Trecerea la învățământul online, o măsură mai insuportabilă și decât carantina națională

6.487 de vizualizări
Foto: captura sondaj
Trecerea la învățământul online apare drept o măsură mai insuportabilă și decât carantina într-un sondaj CURS făcut în perioada martie-aprilie 2021. Potrivit rezultatelor anchetei sociologice, 69% dintre respondenți au răspuns că trecerea la școala online este o măsură cu care „mai degrabă nu sunt de acord”, doar 21% spunând că este o măsură cu care sunt de acord.

Trecerea la învățământul online este ultima pe lista de măsuri acceptate de populația din eșantion, după carantină națională, acceptată de 25% dintre respondenți.

Despre sondaj: Eșantionul a fost de „1.227 de respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste”, iar universul de eșantionare „populația adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste”. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat, cu marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2.8% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților, iar validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt neponderate. Perioada de realizare: 15 – 21 aprilie, 2021.

Elevii din România au avut școală online din martie 2020 până în iunie, apoi au reînceput școala fizic, în septembrie, pentru câteva săptămâni. În noiembrie 2020 au trecut din nou, toți, în online. Revenirea la școală fizică a unei părți dintre elevi s-a produs în februarie 2021, la începutul semestrului al II-lea, după care școlile au funcționat pe scenarii până la vacanța de primăvară. Peste 90% dintre elevi sunt acum fizic, la cursuri.

Foto: captura CURS


6 comments
  1. Școala românească e bolnavă, condițiile infecte. Cine vrea să învețe, învață! Eu susțin on-line! Niciodată nu vor avea condiții mai bune la școală, decât acasă!

  2. Dar de ce ați scos procentele de non-răspunsuri (NS/NR) din reprezentarea grafică? Nu mai ieșea ierarhia așa cum vă doreați?

  3. Logic.
    Cam acestea sunt procentele în scoli.
    Cam 70%elevi sunt foarte slabi la învățătura, sau slabi, sau mediocri (cei mai mulți sunt mediocri), si cam 30% din elevi chiar învață fie din plăcere, fie din datorie sau gândindu-se la viitorul lor.
    Aceste procente sunt reale și nu sunt specifice tipului de învățământ (face to face sau online), ci sunt specifice tipului de elev.
    Asa ca nu mai interpretați strâmb, numai ca să aruncați cu noroi pe cei care chiar au muncit la școala online. Adică profesorii dedicați și elevii implicați.

    1. Aveti dreptate. Am eleve de clasa a 6-a vopsite si machiate, care isi fac toata ziulica selfie-uri de postat pe Instagram. Mamele le apără aceste drepturi cu o violenta verbala iesita din comun. Multe se cred niste adevarate artiste si vand tot felul de bratari sau picturi prost realizate, crezand ca numarul de like-uri defineste calitatea actului artistic. Asta fac toata ziulica. Alearga dupa laude online si indivizi cu tatuaje. Baietii sunt obsedati de jocurile online si degusta cu un interes deosebit site-urile porno. Liceenii sunt in majoritate niste ratați. Singurele lucruri pe care le mai pot intelege sunt postarile tampite de pe Instagram si TikTok, sau manelele si alte stiluri muzicale complet psihopate.

    2. Fata mea este eleva in clasa a X-a. S-a descurcat perfect in timpul scolii online si a luat note mari inclusiv la testarile date fizic in sala de clasa. In timp ce ea citea o carte buna sau avea o alta preocupare normala, colegele ei de clasa isi schimbau iubitii intre ele si isi completau cu selfie-uri conturile de socializare. De exemplu, colega ei de banca a schimbat doi tatuati in parcarea unui supermarket cat a citit ea ultima carte a lui Stephen Hawking. Fiica mea il urmareste pe Cristian Presura, ceilalti il urmaresc pe Silviu Faier la o bere pe capota masinii si o rulata in grup. Mi se plangea ieri ca nu mai are colegi cu care sa poata dialoga normal. In toata perioada restrictiilor colegii ei au socializat direct in permanenta, au plimbat covid-ul de la unul la celalalt si s-au transformat in niste isterici brutali. Asadar, acesti copii nu au suferit din lipsa socializarii, ci s-au nenorocit intelectual din prea multa socializare de prost-gust.

  4. Trecerea în online trebuie decisă de medici specialiști nu de sondaje. Eu când mă tratez de ceva merge la medic nu întreb eșantioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transport redus cu 90% pentru studenți și vârsta beneficiarilor majorată până la 30 de ani – măsuri din noua lege a învățământului superior, cu aplicare din septembrie / Impactul financiar este de 200 milioane lei pe an

Studenții vor beneficia de reducere de 90% la călătoria cu trenul, iar vârsta până la care se acordă beneficiarilor această reducere va fi majorată la 30 de ani, potrivit unei…
Vezi articolul

Csaba Asztalos, despre propunerea cultelor religioase de a introduce Religia la Bac, ca probă opțională: “În măsura în care s-ar revizui curricula de religie și ar cuprinde mai multe elemente ce țin de istorii ale religiilor, de etică, de filosofie a religiei, care să aducă cunoaștere în gândirea critică din perspectiva științelor, nu văd de ce ar fi o problemă”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro că, “în măsura în care s-ar revizui curricula de religie și ar cuprinde mai…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul…
Vezi articolul