Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Ministerul Educației a garantat accesul universităților la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului, pentru admiterea online la facultate

3.315 vizualizări
Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Ministerul Educației “a garantat accesul universităților românești la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru facilitarea admiterii online în universități”, anunță președintele Consiliului Național al Rectorilor. Declarația lui Sorin Cîmpeanu vine la finalul unei întâlniri de lucru organizate de Ministerul Educației cu Consiliul Rectorilor, reprezentanții sindicatelor din universitar și ai studenților.

Primul punct pe agenda discuțiilor dintre rectori și oficialii Ministerului Educației a fost, însă, derularea examenului de bacalaureat, “în vederea organizării online a admiterii în universități /eforturi pentru asigurarea unui acces echitabil”. Discuțiile vin în contextul în care sindicatele din preuniversitar FSLI au cerut anularea BAC-ului, anul acesta, și admiterea la facultate pe baza mediilor de liceu.

Rectorii au discutat și despre “optimizarea funcționarii CNATDCU”, la o zi după ce Ministerul Educației a pus în dezbatere componența comitetelor care decid membrii forului, iar de pe lista primită în consultări de la CNR au fost eliminați toți rectorii. Detalii aici

Comunicatul integral al Consiliului Național al Rectorilor (CNR):

Întâlnirea MEC – Biroul Permanent CNR, cu participarea asociațiilor studențești și a Sindicatului Alma Mater, a avut pe agenda discuțiilor 10 puncte importante pentru derularea activităților în sistemul universitar românesc.

1. Detalii derulare examen bacalaureat, în vederea organizării online a admiterii în universități /eforturi pentru asigurarea unui acces echitabil.

2. CNR a solicitat MEC să clarifice împreuna cu CNSSU care vor fi regulile de respectat în universități după data de 15 mai, inclusiv regimul de funcționare a căminelor studențești/campusurilor universitare.

3. MEC a garantat accesul universităților românești la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru facilitarea admiterii online în universități. Se raspunde astfel nevoii de debirocratizare și de eficientizare a proceselor administrative.

4. Organizarea online a susținerii examenelor de semestru, de an și de finalizare studii.

5. A fost convenită semnarea urgentă a bugetelor rectificate pentru includerea contribuției financiare a universităților în susținerea investițiilor și cofinanțarii proiectelor europene.

6. CNR a solicitat Ministerului Educației ca Universitățile de Medicină și Farmacie sa aibă un rol mai important în organizarea rezidențiatului.

7. CNR a solicitat susținerea MEC pentru modificări legislative care să permită organizarea online a evaluărilor ARACIS, în vederea înființării de programe de studiu noi.

8. Optimizarea funcționarii CNATDCU.

9. Facilitați ce pot fi acordate studenților de către universități.

10. Facilitați cu privire la susținerea cadrelor didactice pentru predarea online.

Profesor Sorin Mihai Cîmpeanu, Președinte CNR

Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și:

 


1 comentariu
  1. Cat curaj! Studentii pot sustine online examenele, inclusiv cele terminale, pe cand elevii nu. Spuneti atat de des cuvintele echitate, corectitudine, dar astea sunt cuvinte doar pentru fraieri, nu? Fraierii care se pot imbolnavi si de care nu ne pasa, ca oricum vor trai suficient de multi sa ajunga si la facultati. Ce urat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Funeriu: Dacă am fi mers până la capăt cu această luptă împotriva plagiatelor, am fi decapitat toate instituţiile de forţă ale României / Eu astăzi cred că a devenit o problemă de siguranţă naţională

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, cel care a început demersurile pentru descoperirea tezelor academice plagiate, susţine că dacă demersul început în urmă cu aproximativ un deceniu ar fi fost…
Vezi articolul

Zeci de profesori și specialiști în drept, alături de reprezentanți ai societății civile, solicită înființarea unei comisii parlamentare comune pentru revizuirea Constituției: “Este necesară o dezbatere chibzuită, fundamentată științific și transparentă”

Cadre didactice, specialiști și pasionați de drept constituțional, precum și reprezentanți ai societății civile din România le solicită, printr-un apel public, parlamentarilor să ia în considerare înfiinţarea unei Comisii speciale…
Vezi articolul

Ce se întâmplă cu împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie. Simon Parker, expert britanic stabilit în România: Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț

În contextul suspendării depunerii de aplicații pentru împrumuturile de studii în Marea Britanie, Edupedu.ro a vorbit despre opțiunile elevilor români, cu un expert britanic stabilit în România și care îi…
Vezi articolul