STUDIU Copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai noului coronavirus / Cercetările de până acum arătau că aceștia ar fi mai puțin contagioși

4.605 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Nivelul de material genetic al noului coronavirus depistat în nasul copiilor mai mici de 5 ani este de 10 până la 100 de ori mai ridicat decât la copii mai mari și la adulți. Astfel, copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai virusului în rândul populației, conform unui studiu publicat joi în revista medicală JAMA Pediatrics, scrie Le Figaro citat de G4Media.ro.

În perioada 23 mai – 27 aprilie, cercetătorii au făcut, la Chicago, teste de depistare prin prelevare de probe nazale de la 145 de pacienți care sufereau de o formă ușoară sau moderată de COVID-19, la o săptămână după apariția primelor simptome la acești pacienți. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri: 46 de copii mai mici de 5 ani, 51 de copii cu vârste între 5 și 17 ani și 48 de adulți între 18 și 65 de ani.

Echipa a observat prezența SARS-CoV-2 la copiii mici între „10 la 100 de ori mai mare” față de ceilalți pacienți. Autorii studiului au precizat că analizele din laborator au demonstrat că, cu cât o persoană are mai mult material genetic al virusului, cu atât este mai contagioasă. „Prin urmare, copiii mici pot fi factori importanți de contagiune a SARS-CoV-2 în rândul populației”, potrivit cercetătorilor.

Foto: Pixabay.com

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Criteriile pentru bursele școlare să fie modificate iar cele de merit să fie din nou acordate de la 8.50 – una dintre solicitările Consiliului Național al Elevilor la întâlnirea care a fost amânată deja de două ori, cu premierul Nicolae Ciucă, programată acum pentru vineri

Vineri, președintele Consiliului Național al Elevilor, Silviu Morcan se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situația burselor de merit, situație care a stârnit nemulțumirea…
Vezi articolul

Proiectul CaringUniversities pentru sănătatea mintală a studenților, al Organizației Mondiale a Sănătății și al Universității Harvard, va fi implementat în România de o rețea universitară coordonată de Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu colaboratorii săi din țară, reuniți în rețeaua națională WellbeingAcademy, va implementa în România proiectul international CaringUniversities al Organizației Mondiale a Sănătății și al…
Vezi articolul

SNSPA, prima universitate care reacționează la acuzația de plagiat adusă lui Sorin Cîmpeanu: Implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) condamnă ferm orice practică asociată plagiatului: „Plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim…
Vezi articolul