Nivelul de material genetic al noului coronavirus depistat în nasul copiilor mai mici de 5 ani este de 10 până la 100 de ori mai ridicat decât la copii mai mari și la adulți. Astfel, copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai virusului în rândul populației, conform unui studiu publicat joi în revista medicală JAMA Pediatrics, scrie Le Figaro citat de G4Media.ro.
În perioada 23 mai – 27 aprilie, cercetătorii au făcut, la Chicago, teste de depistare prin prelevare de probe nazale de la 145 de pacienți care sufereau de o formă ușoară sau moderată de COVID-19, la o săptămână după apariția primelor simptome la acești pacienți. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri: 46 de copii mai mici de 5 ani, 51 de copii cu vârste între 5 și 17 ani și 48 de adulți între 18 și 65 de ani.
Echipa a observat prezența SARS-CoV-2 la copiii mici între „10 la 100 de ori mai mare” față de ceilalți pacienți. Autorii studiului au precizat că analizele din laborator au demonstrat că, cu cât o persoană are mai mult material genetic al virusului, cu atât este mai contagioasă. „Prin urmare, copiii mici pot fi factori importanți de contagiune a SARS-CoV-2 în rândul populației”, potrivit cercetătorilor.
Foto: Pixabay.com
Citește și: