SURSE Noul termen limită pentru evaluarea lucrărilor de la BAC 2024 a fost prelungit până miercuri, 13 martie, după nemulțumirile profesorilor

9.266 de vizualizări
Foto: © Miszaqq | Dreamstime.com
Profesorii evaluatori au termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Concret, școlilor le-a fost transmis că a fost stabilită ziua de 13 martie 2024 pentru finalizarea corectării. Informarea a fost făcută de Kallos Zoltan, secretar de stat în Ministerul Educației și președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat, conform acelorași surse.
  • Modificarea vine după ce Edupedu.ro a scris vinerea trecută că profesorii au primit peste 70 la corectat, “până luni”, după simularea de BAC 2024.
  • Simularea pentru Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 15 martie, potrivit calendarului oficial.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii care evaluează lucrările de la simularea examenului de Bacalaureat au un număr mare de lucrări și timpul este scurt: „Am primit sesizări în partea colegilor noștri vizavi de numărul de lucrări care le revin pe fiecare disciplină de examen”.

Aceasta a mai spus că Ministerul Educației „ar trebui să țină cont și de solicitările noastre, în numele colegilor noștri, de a se plăti participarea și la aceste simulări”. Liderul sindical a precizat că numărul mare de lucrări care trebuie să fie evaluate este o consecință a faptului că sunt puțini profesori corectori și „ajungem într-o situație oarecum de impas”.

Declarațiile liderului sindical au venit în contextul în care recent mai mulți profesori au scris pe Facebook că timpul este scurt pentru evaluarea lucrărilor și numărul mare de lucrări.

Un profesor a avut de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bac 2024, inclusiv de acasă, a prevăzut procedura Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate. În practică, numărul a ajuns și la 70-80 de lucrări, potrivit surselor Edupedu.ro.

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii de organizare a simulărilor în anul școlar 2023-2024, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. (…)

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia”.

Foto: © Miszaqq | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Câte 70-80 de lucrări primite de profesori la corectat, “până luni”, după simularea de BAC 2024. Mulți evaluatori spun că termenul e imposibil / Profesorii ar trebui plătiți pentru aceste simulări ale examenelor naționale, potrivit liderului sindical Marius Nistor
Rezultate simulare BAC 2024. Profesorii au avut termen limită de evaluat lucrările pe platforma online. Notele elevilor vor fi comunicate vineri, 15 martie, la școală

6 comments
  1. Daca tot luam aceleasi salarii ca si profesorii care nu predau materii de bacalaureat, de ce nu suntem platiti cand facem munca in plus fata de ceilalti colegim? Si corectat- cred ca nimeni nu a avut 50 de lucrari, ci minin 70( unii au corectat si la gimnaziu si la liceu, deci au avut peste 120 de lucrari),-si pregatire suplimentara si pregatire pentru concursurile nationale.Macar in luna cu simularile nationale puteam fi platiti cu 5-10% mai mult decat alti colegi in semn de respect pentru munca depusa.

  2. Cred că această munca ar trebui plătită.Nu scrie nicăieri un contract.meu că trebuie să fac muncesc benevol.Ore pierdute în fața calculatorului din timpul meu de petrecut cu familia sau cum îmi doresc.Peste 100 de lucrări …prea mult și înțeleg că ne mai vin .E cam bătaie de joc…

  3. Minoritatile au avut simulare in data de 7 martie, au primit lucrari de corectat in 8 martie. Nu mai zic ca a fost ziua femeii. Este simulare, nu examen. Deci se pot afisa si luni 18 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Plățile împrumuturilor studențești din SUA au fost amânate pentru încă patru luni. Joe Biden a acceptat să taie câte 10.000 de dolari din datoriile fiecărui student care a făcut împrumut pentru studii

Plățile federale ale împrumuturilor studențești din SUA vor fi amânate până la 31 ianuarie 2022, după cum a anunțat Departamentul Educației săptămâna trecută, potrivit publicației 19FortyFive. Cu toate acestea, departamentul…
Vezi articolul

„Vaccinarea se va face pe pile”, „în România se va folosi un vaccin care nu este autorizat” sau „companiile farmaceutice ascund pericolele asociate vaccinurilor” – Top 10 informații înșelătoare, clarificate de autorități

“Românii se vor vaccina ultimii”, sau “datele despre siguranța vaccinurilor sunt fabricate”, “în România se va folosi un vaccin neautorizat” sunt informații pe care autoritățile le-au identificat drept înșelătoare, informații…
Vezi articolul

Ministrul francez al educaţiei: Contaminările în rândul elevilor şi profesorilor sunt “sub control” / Oficialul a anunțat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor

Numărul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor rămâne “sub control” în Franţa, a declarat vineri ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, relatează Agerpres. “În prezent, vineri,…
Vezi articolul