TelVerde pentru școlile și familiile care au nevoie de ajutor în gestionarea cazurilor de violență, bullying, optimizarea comunicării școală-familie, lansat de Asociația Proacta EDU

465 de vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Un număr Telverde de sprijin psihologic și suport social pentru școlile și familiile din România a fost lansat de Asociația Proacta EDU. Tipurile de situații în care directorii, profesorii și părinții pot apela TelVerde „Profesor și Părinte AZI” sunt următoarele: violență, bullying, optimizarea comunicării, situații care au nevoie de intervenția autorităților sau reglementări „și pentru care putem să fim portavoce”, anunță inițiatorii.
Numărul TelVerde Profesor și Părinte AZI este următorul: 0800070030

Programul este Marți, Miercuri și Joi între 10:00-18:00.

Apelurile sunt gestionate de către o echipă de operatori care asigură triajul și orientarea către specialiști. „În funcție de situație, la cerere ne deplasăm gratuit și în comunitățile care au nevoie de workshop-uri pentru managementul situațiilor de comunicare Școala-Familie”, precizează aceștia.

„Trăim un moment în care școlile și familiile din România au nevoie de suport din exterior și de a acționa diferit ca adulți, profesori și părinți. Diferit și împreună, dar nu numai declarativ și să ne limităm la a «disemina» informații. Să ne ieșim din zona de contemplare și să acționăm diferit, iar acolo unde nu se rezolvă situațiile cu simțul comun sau nu sunt suficiente resurse, să solicităm sprijin de specialitate. Telverde «Profesor și Părinte AZI» va fi un aliat în acest sens!”, a declarat Nicoleta Manoilă, Fondator Proacta EDU și inițiator proiect.


2 comments
  1. Bună ziua
    Ma adresez cuviincios profesorului și dirigintelui pentru informații privind situația școlară a elevului(copilului meu) și nu mi se răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România exportă tehnologii educaționale în Balcani. Soluțiile EdTech dezvoltate la noi, folosite de elevi în cadrul primului robohackathon Nextlab.tech organizat într-un centru de tehnologie de la Belgrad (P)

La sfarsitul lunii Iunie 2023 a avut loc primul robohackathon Nextlab.tech organizat în Balcani. Ministrul Informaticii și Telecomunicațiilor din Serbia, Mihailo Jovanović, a inaugurat evenimentul la care au participat câteva…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

INTERVIU Gabriela Cobel, profesor de fizică: Am construit împreună, am învățat împreună și am făcut tot felul de roboți, iar pentru ceea ce nu am știut, primii mei profesori au fost elevii. Au venit și în vacanță la clubul de robotică

Din dorința și pasiunea elevilor pentru ceva nou, Gabriela Cobel, profesor de fizică și director adjunct la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Sighetu Marmației, a înființat în aprilie 2023 un…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu confirmă că s-a întâlnit cu Ion Țiriac înainte ca Ministerul Finanțelor să anunțe un ajutor de stat de 500.000 de euro pentru fiecare grădiniță privată olimpică

Grădinițele olimpice private cu ajutor de stat în valoare de câte 500.000 de euro de grădiniță, care vor primi gratuit doar maximum 8% dintre copii, ajung la decizia finală a…
Vezi articolul

Profesorii și directorii de școli care vor să accelereze procesul de transformare digitală pot beneficia de consultanță în achiziții publice și scrierea de proiecte de finanțare de la EDUS (P)

Cel mai important proces în dezvoltarea unei societăți este reprezentat de educație. Viitorul nostru începe cu copiii noștri, încă de la grădiniță și nu se termină cu studiile postuniversitare, dacă…
Vezi articolul

Actori consacrați vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii care vor fi apoi și profesori evaluatori vor scrie după dictare. Ziua Limbii Române, celebrată în mod inedit, pe 31 august, la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrieri pentru diploma de participare (P)

Istoria unei limbi este istoria unei civilizații, iar o „stare de limbă” reprezintă reconstituirea altei „stări de limbă”, anterioare, aşa cum afirma Eugen Coşeriu. Limba română literară, având la bază…
Vezi articolul