Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I, prelungit cu “o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi cărora nu le pot fi încheiate mediile din cauza lipsei accesului la școala online, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

19.750 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I ar putea fi prelungit peste cel prevăzut acum în Regulamentul de Funcționare a Școlilor, cu “o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi cărora nu le pot fi încheiate mediile din cauza lipsei accesului la școala online, potrivit declarației făcute de ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi24. Acesta a anunțat că luni va analiza situația elevilor aflați în dificultate de participare la școala online.

“Mâine vom avea după orele prânzului raportare cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în situații de risc cu privire la încheierea mediei pe semestrul întâi din cauza dificultăților înregistrate în procesul de predare online, inclusiv a dificultăților cu privire la accesul la echipamente”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat ce face dacă sunt peste 200.000 de elevi în această situație, mai ales că tot el a spus că sunt peste 287.000 de elevi care nu au avut acces la dispozitive și 237.000 care nu au avut acces la internet, Sorin Cîmpeanu a anunțat o prelungire a termenului de încheiere a mediilor până când se vor face ore remediale, în Semestrul al II-lea, față în față, cu acești elevi.

“În funcție de amploarea rezultatului va trebui să stabilim măsurile remediale. Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorilor să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II, 8 februarie până pe 7 martie, sunt cele 4 săptămâni.

Și, pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună-două luni, va trebui să decălam acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile în așa fel încât să încheie mediile după ce ai reușit să repare ceea ce au pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Cîmpeanu.

Reamintim că același Sorin Cîmpeanu spunea pe 27 decembrie 2020 că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”. Edupedu.ro arăta atunci că, potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
  1. Trebuiau sa reflecte mai mult la acest aspect și sa aducă copii la scoala fizic asa cum fac în alte tari.Nu am mai publicat dat dați doar ce vreți.

  2. In mod normal cei care au întâmpinat probleme au raportat la învățător/diriginte.

    Daca nu se face o delimitare intre reaua intentie si imposibilitatea de a participa, vor profita tot ,,baietii deștepți” sau părinții lor ( având baza legală extinsă)

  3. Ce ar fi daca cei care nu au participat la ore dar au tv si internet prin cablu, sa fie sanctionati ? Nu cumva inseamna ca au chiulit la.scoala pe motiv ca nu ai cum sa dovedesti prea usor ca puteau face scoala?
    E doar un pretext pt a pune presiune falsa pe profesorii care cat de cat s-au straduit sa faca orele.cum au putut ei. Insa copii mai ales cei care se cred “smecheri” si care oricum isi bat joc de scoala sunt primii care se plang ca vai nu au cum sa invetw online ca nu au cu ce….dar daca te uiti sunt.imbtacati de firma si se sparg in figuri in localuri unde nu ar avea ce cauta minorii neinsotiti

    1. Dar ce faci cu cei care au si tv si internet si sunt familie cu 6 copii care locuiesc in doua camere? eu stiu situatie concreta, este imposibil sa faca scoala online cei 4 copii care au ore, mai ales cand ceilalti doi, care au sub 4 ani fac galagie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recomandări pentru “turnurile de fildeș”: Micro-creditele să devină instrumente centrale pentru universități, dacă vor să se adapteze la tendințele europene și să ofere flexibilitate studenților – experți ai Universității din București

Micro-creditele ar trebui să devină puncte centrale pentru “macro-politici educaționale”, dacă universitățile românești doresc să țină pasul cu tendințele europene, afirmă un grup de experți ai Universității din București într-o…
Vezi articolul