Toate școlile din județul Cluj, la un pas de scenariul roșu. Decizia finală o va lua Comitetul de Urgență, diseară

1.204 vizualizări
Acces la învățarea online
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
Toate unitățile de învățământ din județul Cluj ar urma să intre în scenariul roșu conform legii, având în vedere că incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 3,05. O decizie în acest sens va fi luată diseară la ședința Comitetului de Urgență pe județ, a declarat pentru Edupedu.ro prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

„Vom avea o întâlnire a Comitetului de Urgență și vom lua măsuri. Școlile au trecut deja în scenariul roșu în Cluj, Dej, Gherla, Câmpia Turzii și în mi multe comune. În total, cu tot cu municipii, sunt 12 localități unde cursurile se desfășoară doar online în prezent. În seara aceasta vom lua mai multe decizii, iar acolo unde s-a depășit incidența înseamnă închiderea școlilor”, a explicat prefectul Clujului pentru Edupedu.ro.

Clujul a depășit pentru prima dată pragul de 3 la mie, înregistrând astăzi un indice de 3,05 cu 338 de cazuri noi. 

În județul Cluj nu au existat profesori care să refuze predarea online, declara pe 5 octombrie Marinela Marc, inspector școlar general, în cadrul dezbaterii online „Ziua Educației: Lecțiile pandemiei”, organizată de World Vision România în parteneriat cu Edupedu.ro. Oficialul a mai spus că este menirea cadrelor didactice să facă activități de predare-învățare și evaluare, indiferent de mediul folosit, online sau offline, și că nu-i înțelege pe profesorii care refuză să facă școală online.

„Noi nu avem profesori care să refuze să lucreze online. Avem profesori care au diferite afecțiuni medicale și care au solicitat să lucreze de acasă. Nu am avut această problemă a refuzului de a lucra, pentru că până la urmă acesta este obiectul muncii unui cadru didactic.

Condițiile în care se desfășoară această activitate diferă de la caz la caz, de la școală la școală, dar refuzul de a lucra online nu l-am întâlnit și cred că până la urmă depinde foarte mult de modul de comunicare în sistem. De felul în care fiecare inspector, director, cadru didactic, părinte reușește să se așeze la o masă a dialogului să comunice și să înțeleagă că aceasta este menirea dascălilor și trebuie să-și exercite acest rol. Sigur că, dacă nu mai dorește, este liber să-și aleagă un alt loc de muncă. Dar atâta timp că ești cadru didactic, trebuie să faci activități de predare-învățare-evaluare”, declarat Marinel Marc.

Sursă foto: Anna Shvets/Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea de închidere de luni, 18 octombrie, a tuturor școlilor din Ilfov, pentru 2 săptămâni, trimisă către unitățile de învățământ. Directorul DSP Ilfov: Recomandarea nu vizează creșele și grădinițele

Școlile din județul Ilfov au primit astăzi recomandare din partea Direcției de Sănătate Publică să-și suspende, începând de luni, 18 octombrie, orele organizate fizic și să treacă la școală exclusiv…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul

Președintele Federației Părinților: Dacă Ministerul dorește obligativitatea uniformei, nu mai vorbim despre învățământ gratuit sau susține financiar cumpărarea uniformelor. Atenție la acei directori care au firme de casă!

“Este din nou o discuție fără fond adusă în atenția opiniei publice, atâta timp cât avem reglementată prin regulamente și statutul elevului posibilitatea de a se purta o uniformă școlară…
Vezi articolul