Toți elevii înscriși în programul Școală după școală au fost primiți în program la Școala Gimnazială nr. 51, unde săptămâna trecută peste 100 de părinți au stat la coadă noaptea pentru a prinde un loc / S-au înscris cu 24 de copii în plus față de numărul maxim admis

2.477 de vizualizări
Foto: Școala Gimnazială 51
Toți elevii înscriși în programul Școală după școală la Școala nr. 51 din București au fost primiți în program, adică 192 de elevi, a spus viceprimarul sectorului 2, Adrian Costache pentru Edupedu.ro. Amintim, părinții se temeau că nu vor prinde un loc în program pentru a-și putea lăsa copiii la școală până după-amiază, așa că joia trecută au stat noaptea la coadă în fața Școlii.

Inițial, conducerea școlii Gimnaziale nr. 51 a spus că nu poate oferi mai mult de 168 de locuri pentru programul Școală după Școală, din lipsă de spațiu. Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu preciza însă că din punct de vedere financiar, primăria poate suplimenta costurile pentru mâncarea copiilor, dacă se va extinde numărul de locuri. S-au înscris cu 24 mai mulți copii, iar Primăria spune că toți copiii au fost admiși în program. Nu a precizat însă cum a fost rezolvată problema spațiului. ISMB urmează să trimită un răspuns oficial în această privință.

“S-au înscris 192 de elevi și toți au fost admiți în program”, a spus pentru Edupedu.ro, viceprimarul sectorului 2, Adrian Costache.

Oficial, numărul maxim de locuri era de 168, potrivit notei trimise de Școala Gimnazială nr. 51 către Primăria sectorului 2.

Sursa: Nota trimisă de școala gimnazială nr 51 către Primăria sectorului 2

Primarul Radu Mihaiu spunea joia trecută, că “avem în acest moment 8 săli de clasă sunt disponibile, restul fiind ocupate de copii care învață în schimbul 2. În aceste 8 săli de clasă, 7 sunt mai mari și una este mai mică. În cele 7 mai mari pot intra câte 24 de copii, în cea mică intră 12. Asta aduce până la 15 grupe, adică 180 de copii. Dacă se înscriu mai mulți, să o să vedem, să căutăm soluții”. Deocamdată soluția găsită nu se cunoaște dar totuși toți copiii au fost admiși.

Programul Școală după școală de la Scoala Gimnazială nr. 51 ar fi trebuit să înceapă oricum cu întârziere, în data de 2 octombrie, dar abia pe 9 octombrie s-au încheiat înscrierile.

La o lună de la începerea școlii, părinții încă nu au unde să îi lase pe copii după școală.

Informații de context

Joi noapte, peste o sută de părinți au stat la coadă pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală, de teamă că nu vor prinde un loc pentru că s-a anunțat un număr maxim de 168.

Programul școală după școală este un program în care părinții în colaborare cu școala pot să organizeze învățământ complementar un școala respectivă. Programul există de mai mult timp și din anul 2022 primăria a subvenționat pentru fiecare copil cu 35 lei pe zi, și de anul acesta plătește 40 lei pe zi.

“Am subvenționat prezența fiecărui copil care își dorește să intre în acest program cu două condiții: să aibă o masă caldă și condițiile în care să servească o masă caldă, evident și programul să poată fi până la ora 18:00, deci astea sunt cele două condiții. În rest, școala și asociația de părinți organizează acest program, de asemenea organizează și ce se întâmplă în aceste ore între 12 și 18”, spunea primarul sectorului 2.

Însă, părinții o acuză pe directoarea școlii, Mariana Zărnoeanu, că nu s-a implicat în desfășurarea programului, ceea ce a întârziat procedurile, iar copiii încă nu beneficiază de Școală după școală, la o lună de când a început anul școlar.

“Eu m-am dus în prima săptămână de săptămână sau a doua de școală și a mai durat vreo săptămână-două ca să primească avizul de la Inspectorat”, spune un părinte cu care am stat de vorbă. “Când am întrebat de ce nu a depus dosarul mai devreme pentru Școală după școală mi s-a spus că din cauza grevei din mai”.

În plus, nici programul nu este până la ora 18, așa cum spune primarul Radu Mihaiu, ci până la 15 sau 16.30, spune părintele: “La înscriere erau două opțiuni: ora 15:00 cu învățătoare și dacă vrei, după 15, până la 16:30, cu opționale”.

Citește și:
Situația de la Școala Gimnazială nr. 51 din București, unde zeci de părinți au stat la coadă joi noaptea pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală: Sunt 168 de locuri aprobate de ISMB. “Vineri la ora 12, erau pe listă peste 180 de copii în așteptare”, spune un părinte / Înscrierile se fac și luni

Lista școlilor din sectorul 2 care au program Școală după Școală / În 4 școli, părinții plătesc integral pentru a putea lăsa copiii la școală după ore

1 comment
  1. Vă dați seama cate after-school plătite de stat se puteau face cu banii de burse de merit date media 5⁰⁰ și 6⁰⁰.
    Bursă electorală, pardon!

    Tot nu poți uita cum susținea Deca că nu are ce face cu bani mai mulți in bugetul Educației!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, despre salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2024: În discuțiile tehnice “se va merge pe trei scenarii de grile. S-a discutat, în linii mari, despre o echivalență cu anumite poziții din grila de la sănătate”

Ministerul Educației, Ligia Deca, a declarat că „se va merge pe trei scenarii de grile, una dintre aceste grile fiind cea lucrată deja la Ministerul Educației, împreună cu federațiile sindicale,…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre noile teste anuale de alfabetizare funcțională: Vom avea informația încă din școala primară și gimnazială în fiecare an, cât să facem intervențiile necesare, să nu mai avem 40% dintre elevi care nu sunt la nivelul funcțional pentru PISA / Ministerul pe care-l conduce are aceste date din 2012 și niciodată nu le-a folosit

Testarea anuală a „alfabetizării funcționale” a elevilor este prevăzută în proiectul legii învățământului, varianta Deca, iar rezultatele la aceste testări nu vor fi folosite pentru a pune note în catalog,…
Vezi articolul

Sindicatele cer ministrului Educației să schimbe printr-o ordonanță de urgență o notă de subsol dintr-o anexă a Legii salarizării, care blochează creșterile salariale pentru directorii de școli: Directorii ajung să aibă salarii de bază cu sute de lei mai mici decât cele ale personalului de execuție

Sindicatele din învățământul preuniversitar i-au trimis Ligiei Deca o solicitare de modificare a unei note din anexa Legii 153/2017. Într-un document consultat de Edupedu.ro, liderii FSLI și FSE Spiru Haret…
Vezi articolul

Daniel Funeriu: “Proiectul României educate ne-a adus profesori cu briceagul la beregată în sală de clasă și ne-a adus pentru prima dată în ultimii 18 ani profesori în stradă” / De la declanșarea grevei generale, Klaus Iohannis nu a avut nici o ieșire publică pe acest subiect

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu spune într-o intervenție la TVR+, că principalul responsabil pentru greva din educație este președintele Klaus Iohannis: “Proiectul României educate ne-a adus profesori cu briceagul…
Vezi articolul