ULTIMA ORĂ Incidența COVID în București a coborât sub pragul de 3 la mie. Toate școlile pot face cursuri fizice, indiferent de rata de vaccinare a personalului

1.963 de vizualizări
Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto
Rata de incidență COVID în București a coborât la 2,87 cazuri la o mie de locuitori în 14 zile, potrivit datelor publicate miercuri de Direcția de Sănătate Publică.

Când rata de incidență scade sub 3 la mie, școlile ar putea desfășura cursuri în format fizic indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Desfășurarea școlii cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial vineri prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Dacă vineri rata rămâne sub 3 la mie în București, înseamnă că săptămâna viitoare, toți copiii se pot întoarce fizic la școală indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat în unitățile de învățământ.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Da, fizic.
    Avem clase online(profii tin orele online in clase pustii) cu cazuri de covid la eleci si clase la care ținem ore in sistem hibrid, cu cazuri de contacti directi.
    Asta e scoala “fizica” in pandemie,inferioara scolii in sistem online tinuta cateva saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Accesul în Inspectoratul Școlar Județean Mureș va fi limitat, iar intrarea va fi permisă obligatoriu cu mască doar celor care au „de rezolvat situații urgente” / Măsura luată în contextul răspândirii gripei

Accesul personalelor în incinta Inspectoratului Școlar Județean Mureș va fi limitat, în contextul creșterii cazurilor de gripă, după cum anunță instituția. Cei care vor intra în inspectorat pentru rezolvarea unor…
Vezi articolul

Planul Național de combatere a violenței școlare, prevăzut în noua lege a Educației, ar trebui aprobat la 6 luni după ce începe școala / Împreună cu elevii și părinții, școlile vor face apoi propriile planuri pe baza acestuia, în acord cu ROFUIP și procedura de management de la nivel național

Potrivit noii legi a Educației care intră în vigoare pe 2 septembrie 2023, Guvernul aprobă “într-un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, Planul național…
Vezi articolul

Supravegherea permanentă cu aparatură audio-video, în școli, a elevilor și angajaților este o îngrădire a drepturilor persoanelor vizate cu multiple consecințe de ordin juridic, care poate afecta și psihicul acestora, spune Daniela Cireașă, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor

Montarea obligatorie în școli a camerelor de supraveghere audio-video și monitorizarea permanentă a elevilor și cadrelor didactice, plus a celorlalți angajați, fără consimțământul acestora, este o îngrădire a drepturilor acestora,…
Vezi articolul