Sprijin de un milion de euro pentru profesorii de limba germană din România, anunțat de Ambasada Germaniei

1.413 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România”, cu o sumă totală de 1.000.000 de euro, potrivit Agerpres.

„Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro. Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astăzi la Ambasada Germaniei la Bucureşti acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, peste 900 de profesori şi educatori vor putea să beneficieze astfel de aceste indemnizaţii. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. În cadrul proiectului sunt sprijinite şi echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă.

„Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană. Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

Cu această finanţare se doreşte susţinerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unităţile de învăţământ de stat din România şi reducerea lipsei de cadre didactice calificate, se mai arată în comunicat.

„Scopul proiectului este ca prin pregătirea regulată a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană şi prin dezvoltarea unor manuale moderne în limba germană să ofere elevilor din România posibilitatea învăţării limbii germane la nivel de limbă maternă. Totodată se doreşte motivarea tinerilor vorbitori de limba germană în a-şi alege o carieră didactică”, a menţionat Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor / Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât…
Vezi articolul

VIDEO Parlamentarii USR anunță că au depus peste 200 de amendamente la proiectele legilor Educației / Ștefan Pălărie: Proiectele actuale ale legilor PSD-PNL nu fac altceva decât să lase sistemul așa cum este

Grupul parlamentar al USR anunță că a depus peste 200 de amendamente la proiectele legilor Educației, potrivit unei declarații făcute de Ștefan Pălărie, senator, într-o conferință de presă. Anunțul are…
Vezi articolul

UPDATE Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie / Nu a fost anunțată o dată exactă când vor intra banii pe carduri

Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare…
Vezi articolul