Un nou dispozitiv va investiga originile Căii Lactee. „Weave” va dezvălui modul în care s-a format galaxia cu detalii fără precedent

91 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Oamenii de știință au dotat unul dintre cele mai puternice telescoape de pe Pământ cu o nouă tehnologie care va dezvălui modul în care s-a format galaxia noastră cu detalii fără precedent, relatează BBC, transmite G4Media.ro.

Telescopul William Herschel (WHT) din La Palma, Spania, va fi capabil să cerceteze 1.000 de stele pe oră până când va cataloga un total de cinci milioane. Un dispozitiv de cartografiere ultrarapidă conectat la WHT va analiza componența fiecărei stele și viteza cu care se deplasează.

Acesta va arăta modul în care galaxia noastră Calea Lactee s-a format de-a lungul a miliarde de ani. Profesorul Gavin Dalton de la Universitatea Oxford a petrecut mai mult de un deceniu dezvoltând acest instrument, cunoscut sub numele de „Weave”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dorel Banabic, președintele interimar al CNATDCU, consiliul care verifică doctoratele de plagiat: Nu am primit nicio sesizare până acum legată de teza de doctorat a premierului / Care este procedura pentru sesizarea și analiza unui plagiat

„Personal nu am primit nicio informare de la Secretariatul CNADTCU până acum, că ar exista o astfel de sesizare”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Dorel Banabic, președintele interimar al…
Vezi articolul
Babeș-Bolyai - Mobilități virtuale

Universitatea Babeș-Bolyai, alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, va elabora strategia României în comunicațiile cuantice

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCD-FM), va elabora, în perioada 2021-2023, Strategia pentru dezvoltarea capabilităților naționale în domeniul comunicațiilor cuantice (QTSTRAT),…
Vezi articolul

VIDEO “Sentimentul e că nimănui nu-i pasă de cercetare” – ministrul Ciprian Teleman după audierile din Comisia pentru știință și tehnologie din Parlament / 2 miliarde de euro din PNRR ar “compensa” bugetul de 0,14% din PIB pentru cercetare

“Sentimentul cu care am ieșit din comisie este că nimănui nu-i pasă de cercetare”, a spus ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării joi, după ce a ieșit din audierile din Comisia…
Vezi articolul