Un nou dispozitiv va investiga originile Căii Lactee. „Weave” va dezvălui modul în care s-a format galaxia cu detalii fără precedent

91 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Oamenii de știință au dotat unul dintre cele mai puternice telescoape de pe Pământ cu o nouă tehnologie care va dezvălui modul în care s-a format galaxia noastră cu detalii fără precedent, relatează BBC, transmite G4Media.ro.

Telescopul William Herschel (WHT) din La Palma, Spania, va fi capabil să cerceteze 1.000 de stele pe oră până când va cataloga un total de cinci milioane. Un dispozitiv de cartografiere ultrarapidă conectat la WHT va analiza componența fiecărei stele și viteza cu care se deplasează.

Acesta va arăta modul în care galaxia noastră Calea Lactee s-a format de-a lungul a miliarde de ani. Profesorul Gavin Dalton de la Universitatea Oxford a petrecut mai mult de un deceniu dezvoltând acest instrument, cunoscut sub numele de „Weave”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, către partidele parlamentare: fără investiții în inovație și cercetare, “vom irosi iar resursele naționale și europene” și vom deveni “o colonie științifică/tehnologică”

“Investițiile țării trebuie făcute înțelept, susținând în paralel inovația și motorul generator al acesteia – cercetarea avansată exploratorie și resursa umană. Altfel, vom irosi iar resursele naționale și europene pe…
Vezi articolul