Universitatea din București anunță cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani şi nu mai publică date despre cele mai “dorite” specializări

1.433 de vizualizări
Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București anunță că a înregistrat cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani. Aproape 22.000 de candidați au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

“Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc”, spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi (n.a. iată exemplul din 2018), este prima dată când nu mai publică cifre legate de concurenţa la fiecare specializare, sau topul specializărilor după numărul de înscrişi.

Universitatea din București informează că a înregistrat o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat și că 106 elevi olimpici au ales facultățile sale.

La ce facultăți merg olimpicii:
  • 37 de elevi olimpici au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
  • 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică
  • 12 pentru Facultatea de Geografie
  • 10 pentru Facultatea de Litere
  • 5 pentru Facultatea de Științe Politice
  • 4 pentru Facultatea de Fizică
  • 4 pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației,
  • 3 pentru Facultatea de Filosofie
  • 3 pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”,
  • 2 pentru Facultatea de Chimie

În ceea ce privește masteratul, în sesiunea iulie 2019 un număr de 3.650 de candidați s-au înscris pe cele 2.424 de locuri bugetate, la Universitatea din București. Instituția precizează că patru facultăți organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Instituția de învățământ superior precizează că este considerată universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, și că face parte din Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, alături de universități din Franța, Grecia, Belgia, Spania, Italia, Suedia și Germania.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ce înseamnă să faci cercetare? Povestea a 5 tineri cercetători din cel mai mare proiect care studiază sistemele Fluviu-Deltă-Mare din Europa

România, prin Institutul GeoEcoMar, este coordonatoarea fazei pregătitoare a primului proiect european care va studia integrat sistemul fluviu-deltă-mare. Ce face concret țara noastră în cadrul infrastructurii DANUBIUS-RI? Odată cu construcția…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Parlament, Guvern și Președinte, semnată de peste 70 de ONG-uri, care solicită: „Respectarea dreptului la viață și sănătate al copiilor, prin inițierea și implementarea unor măsuri urgente”

Peste 70 de organizații din domeniile social, educație, sănătate, ocupare, locuire solicită printr-o scrisoare deschisă Guvernului României, Parlamentului României și Administrației Prezidențiale să fie consultate în mod real în procesul…
Vezi articolul