Universitatea din București anunță cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani şi nu mai publică date despre cele mai “dorite” specializări

1.578 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București anunță că a înregistrat cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani. Aproape 22.000 de candidați au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

“Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc”, spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi (n.a. iată exemplul din 2018), este prima dată când nu mai publică cifre legate de concurenţa la fiecare specializare, sau topul specializărilor după numărul de înscrişi.

Universitatea din București informează că a înregistrat o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat și că 106 elevi olimpici au ales facultățile sale.

La ce facultăți merg olimpicii:
  • 37 de elevi olimpici au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
  • 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică
  • 12 pentru Facultatea de Geografie
  • 10 pentru Facultatea de Litere
  • 5 pentru Facultatea de Științe Politice
  • 4 pentru Facultatea de Fizică
  • 4 pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației,
  • 3 pentru Facultatea de Filosofie
  • 3 pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”,
  • 2 pentru Facultatea de Chimie

În ceea ce privește masteratul, în sesiunea iulie 2019 un număr de 3.650 de candidați s-au înscris pe cele 2.424 de locuri bugetate, la Universitatea din București. Instituția precizează că patru facultăți organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Instituția de învățământ superior precizează că este considerată universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, și că face parte din Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, alături de universități din Franța, Grecia, Belgia, Spania, Italia, Suedia și Germania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noul președinte interimar al Consiliului Național al Rectorilor este Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași: Vom continua parteneriatele cu Administrația Prezidențială în zona de educație, cu Guvernul României, nu doar în ce privește Ministerul Educației, “ci și cu alte organisme ale statului sau non-guvernamentale”

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Dan Cașcaval, a fost ales președinte interimar al Consiliului Național al Rectorilor (CNR) pentru următoarele șase luni, anunță universitatea într-un comunicat remis Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Consultările publice pe tema calendarului școlar 2023-2024 au fost „de formă”, semnalează Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL): Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL) atrage atenția că „Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante și care vizau interesul suprem al elevului” și consultările publice…
Vezi articolul

Din 2024, elevii din 300-400 de școli vor face parte din programul „Învățare remedială”, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern / Școlile vor fi selectate de inspectoratele școlare

Din 2024, elevii din 300-400 de școli vor face parte din Programul „Învățare remedială”, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Este vorba despre operaționalizarea…
Vezi articolul