Vasile Dîncu, ministrul Apărării: O intersecție de interese de toate felurile s-ar putea câteodată să blocheze dreapta desfășurare a sistemului de învățământ / Ministrul le-a cerut studenților să participe la dezbaterea proiectelor legii educației

225 de vizualizări
Foto: captură – live
Prezent la deschiderea de an universitar la UMF Carol Davila din București, ministrul Apărării le-a cerut studenților să trimită feedback pe proiectele legilor Educației, pentru că “sistemul educațional dintr-o țară nu este niciodată perfect, nici acum nu este perfect”, iar “legile să le schimbăm continuu”, a spus Vasile Dîncu.
  • Proiectele legilor Educației au fost puse în dezbatere publică pe 13 iulie, timp de 43 de zile și au fost intens criticate.
  • Peste 10.000 de amendamente au fost depuse și ar fi trebuit ca, în termen de 15 zile de la încheierea dezbaterilor, să fie făcute publice amendamentele și noile proiecte ale legii Educației după ce au fost luate în considerare amendamente propuse. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, până în acest moment, deși termenul a fost mult depășit.
  • Proiectele au fost susținute de Sorin Cîmpeanu, care a spus vineri, la o zi după demisie, fără să recunoască plagiatul, că a plecat din funcție “ca să nu ducă în derizoriu o reformă adevărată”

După demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de joia trecută, nu se știe soarta proiectelor Educației care încă nu au fost făcute publice în varianta îmbunătățită după ce au fost luate în seamă și amendamentele propuse de 1.500 de persoane.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, prezent la deschiderea de an universitar, la UMF Carol Davila din București, a cerut tinerilor să participe la consultări “până nu se bate încuie”, legea.

“Suntem într-o perioadă în care avem o dezbatere despre legile învățământului. Sistemul educațional dintr-o țară nu este niciodată perfect cu siguranță că nici acum nu este perfect, dar trebuie și legile să le schimbăm continuu. Vreau să vă invit astăzi pe dumneavoastră, profesori și studenți, să participați la această dezbaterea privind legile educației pentru că, cu adevărat trebuie perfecționate. Nu întotdeauna legiuitorul (guvernul sau parlamentul), știe cel mai bine ce se întâmplă în domeniu și atunci când faci o lege mai ales o lege puternică cu un puternic impact cum este cel al educației, se întâmplă și o intersecție de interese de toate felurile care s-ar putea câteodată să blocheze dreapta desfășurare a sistemului de învățământ. De aceea cred, mai ales voi, dragi tineri, că este foarte important să vă spuneți părerea și să veniți cu un feedback la timp, până nu se bate în cuie, să spunem așa, o asemenea lege”, a spus Vasile Dîncu.

Discursul ministrului apărării este la minutul 21:

Citește și:
LIVE VIDEO TEXT “Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului” – Președintele Iohannis în deschiderea anului universitar 2022-2023, la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, fără ministru plin la 4 zile după demisia lui Cîmpeanu în afacerea plagiatului, cu un premier acuzat de plagiat și cu România educată tot la stadiul de proiect
Premierul acuzat de plagiat și cu portofoliu gol la Educație din cauza plagiatului lui Cîmpeanu, Nicolae Ciucă publică un mesaj pentru a marca începerea anului universitar 2022-2023: Standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile. Modificările pe care le aducem prin Legile educației naționale reflectă o viziune orientată spre viitor

2 comments
  1. Sa participe,dar sa vorbeasca numai cei care i lauda ,iar cei care au alte păreri și propuneri rămân doar spectatori pe ,,mute” și nu au semnal la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce spune președinția în cazul copiilor folosiți pentru imaginea lui Klaus Iohannis, la Buzău: Intrarea elevilor a fost un demers spontan, din dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României

“Nu a existat nicio intenție din partea AP (Administrația Prezidențială – n.red.) de a construi deliberat un cadru în care să se afle și elevii”, spune Președinția într-un răspuns pentru…
Vezi articolul