VIDEO Cât costă să studiezi în străinătate. Calculele pe care și le fac elevii români care vor să învețe la o universitate din altă țară

1.518 vizualizări
tarifele pentru cămin
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
De la aderarea la UE din 2007, rata mobilității tinerilor români care studiază în străinătate la terminarea liceului a crescut de la 2 la 6,3%, potrivit unui studiu realizat de reprezentanții unui târg educațional din Olanda. Principalul impediment sunt costurile. Tinerii români se documentează și iau în calcul atât taxele de școlarizare, cât costurile legate de traiul obișnuit într-o nouă țară.

Elena este în clasa a XI-a la International School of Bucharest. Vrea să studieze inginerie, fie axată pe aeronautică fie pe inteligența artificială. Este o idee pe care o are din clasa a V-a, spune ea, când a avut prima interacțiune cu informatica.

G4Media a discutat cu ea la International University Fair, desfășurat în București la începutul acestei luni.

Spune că prima ei opțiune ar fi SUA, unde ar vrea să învețe după ce termină liceul din România.

Citește articolul integral și vezi materialul video pe G4Media.ro.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ O profesoară din România a fost selectată în Top 50 profesori din lume la Global Teacher Prize 2023, al Fundaţiei Varkey. Ana-Maria Rusu predă Educație muzicală la Colegiul „Unirea“ și la Școala Gimnazială Nr 5 din Focșani

Ana-Maria Rusu, profesoară de Educaţie muzicală la Colegiul Naţional “Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focşani, a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize, printre cei mai…
Vezi articolul

Școala Părinților face apel la includerea educației parentale într-un program național. Studiu World Vision: 9 din 10 copii şi-ar dori ca părinții să fie informați despre efectele violenței

De Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită pe 15 mai, soluția propusă de World Vision România este includerea cursului Școala Părinților, acreditat de Ministerul Educației Naționale, într-un program integrat la nivel…
Vezi articolul