VIDEO Cum visurile pot deveni realitate: Povestea Florinei, educatoare în centrul de plasament unde a copilărit / “Educația este un colac de salvare”

164 de vizualizări
Foto: Unsplash.com – Melissa Askew
Cât de mult trebuie să lupți pentru a trece peste o copilărie dificilă și neajunsuri, ca să îți găsești locul, în viața de adult? Când greutăți precum abuzul în familie, neajunsurile materiale și trecerea prin centrele de plasament sunt prezente în ecuație, dezvoltarea spre maturizare este extrem de complicată. Florina Olariu, o tânără de 25 de ani din București, participantă la proiectul cinematografic „Fără frică”, a vorbit cu ENTR/G4Media despre cum educația, ajutorul profesionist, susținerea emoțională și reziliența personală pot ajuta un copil să treacă peste asemenea obstacole și să-și urmeze visurile.

Florina lucrează ca educatoare chiar la unul din centrele de plasament din București unde și-a petrecut mare parte a copilăriei. Astfel a cunoscut-o pe actrița și regizoarea Alina Șerban, care i-a propus să-și spună povestea în cadrul proiectului „Fără Frică”, o serie de scurtmetraje realizate cu tineri care au crescut în sistem și care au fost difuzate pentru prima oară la mijlocul lunii martie, la a doua ediție a Galei Tinerilor Instituționalizați „Eu Contez”, desfășurată în luna martie. 

Pentru Florina, instituționalizarea nu a avut loc de la naștere, ci la vârsta de 7 ani, când a ajuns pentru prima oară într-un centru de plasament de stat. Împreună cu alți peste 30 de copii. După aproximativ un an, a fost mutată într-un centru privat, același unde lucrează în prezent. 

În experiența tinerei, deși neajunsurile materiale reprezintă o problemă pentru copiii instituționalizați, nu pot fi ignorate mai ales problemele de natură emoțională și psihologică.

VIDEO și citește articolul complet, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kitul educațional care i-a făcut pe 90% dintre părinții care l-au primit să se joace mai mult cu copiii lor și care le-a dezvoltat celor mici abilitățile cognitive și creative / Rezultatele unuia dintre cele mai ample studii realizate vreodată în educația timpurie din România: 45% dintre părinți invocă lipsa banilor, ca motiv pentru care nu își trimit copiii la grădiniță, iar 37% spun că discută lunar sau mai rar cu copiii lor

La începutul anului școlar trecut, în septembrie 2022, în peste 700 de comunități defavorizate din 40 de județe a început derularea proiectului „Start în educație“. Timp de un an școlar,…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer ca transferul patrimoniului tinerilor la Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea să nu fie „pierdut” în procesul de reorganizare sau „uitat” în beneficiul Ministerului Sportului

Consiliul Tineretului din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Fundația Națională pentru Tineret au anunțat că vor monitoriza atent tranziția corespunzătoare a patrimoniului și activității din sfera…
Vezi articolul