Vlad Mixich: Dacă epidemia evoluează în ritmul actual, o prognoză a INSP estimează că, la finalul lunii august, 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi ocupate de pacienți în stare gravă

3.014 vizualizări
Foto: Arhiva personala

Vlad Mixich, expert numit de Parlamentul European în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, afirmă că, potrivit unei prognoze realizate de Institutul Național de Sănătate Punlică, dacă lucrurile evoluează în ritmul actual, în ultima zi din luna august 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi ocupate de pacienți în stare gravă.

„Dacă lucrurile evoluează în ritmul actual, la finalul lui august 80% din paturile de terapie intensivă (ATI) destinate COVID-19 la nivel național vor fi ocupate cu bolnavi în stare gravă. !! Atunci sistemul va fi foarte aproape de acel tip de colaps în care medicii vor trebui să facă alegeri imposibile. Medici infecționiști și de ATI deja super-epuizați și obosiți. Estimarea are la bază o prognoză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (prin CNEPSS pe baza datelor colectate de DSU) care estimează pe baza unei modelări efectuate săptămâna trecută că în ultima zi a lui august vom avea 650 de pacienți cu COVID-19 internați la ATI și pe cifra recent anunțată de ministrul Sănătății de 840 de paturi ATI disponibile pentru pacienții COVID-19”, a scris Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

Citește articolul integral pe G4Media


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copiii de 5-11 ani ajunge în țară în a doua jumătate a lunii ianuarie. Programările pentru imunizare se pot face în platformă abia după ce sosesc dozele în țară, precizează RoVaccinare

Vaccinarea cu doza specială Comirnaty, produsă de Pfizer pentru a fi administrată copiilor de 5-11 ani, ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, potrivit anunțului CNCAV, postat pe…
Vezi articolul

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea școlii, ci consilierea și sprijinirea, potrivit noului Regulament. Inspectorii apreciază “starea de bine a preșcolarilor și elevilor”

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea activității școlii, potrivit noului Regulamentul de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul 6.106 din 2020, publicat în…
Vezi articolul

Reacție după ce Ligia Deca a anunțat că avut consultări pe ascuns cu organizațiile „partenere”, pe proiectele de legi ale educației. Director executiv al FePAL: Proiectul de lege este rezultatul negocierilor în culise

Andra Berceanu, director executiv al Federației Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL), a reacționat după ce Ligia Deca a derulat consultări paralele, pe ascuns, cu organizațiile „partenere”, cărora le-a…
Vezi articolul