Webinare pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, care vor să depună proiecte în apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente de 60.000 de euro

1.498 de vizualizări
Foto: © Prostockstudio | Dreamstime.com
Ministerul Educaţiei organizează două webinare cu scop informativ, vineri, 20.01.2023, începând cu ora 10:00, pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, palate și cluburile copiilor care vor să depună proiecte în cadrul apelului competitiv pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învățământ secundar superior, a palatelor și cluburilor copiilor”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație, potrivit documentului transmis de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare.

Proiectul este finanțat cu aproape 117,5 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15: Educație. Banii, până la 60.000 euro pe laborator inteligent într-o școală, nu includ și asigurarea mentenanței.

  • Amintim că lista cu echipamentele necesare pentru dotarea laboratoarelor și claselor a fost publicată în Monitorul Oficial în 6 aprilie 2022. – mai multe detalii aici
  • Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023. 

Vor fi discutate aspecte privind modalitatea de depunere a proiectelor în cadrul acestui apel, fiind prevăzută, de asemenea, o sesiune de întrebări şi răspunsuri în vederea clarificării eventualelor dificultăţi identificate de solicitanţi.

Beneficiarii apelului sunt unităţile de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual), precum şi palatele şi cluburile copiilor. Apelul este deschis până în data de 1 martie 2023 şi vizează dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” şi materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea a cel puţin unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, precum şi în palatele şi cluburile copiilor.

Directorii unităţilor de Învățământ secundar superior de stat şi particulare acreditate, directorii palatelor şi cluburilor copiilor pot participa la unul dintre cele două webinare, în funcţie de repartizarea pe judeţ, după cum urmează:

  • WEBINAR 1, dedicat beneficiarilor din judeţele: Alba I Arad I Argeş I Bacău I Bihor Bistriţa-Năsăud I Botoşani I Braşov I Brăila I Buzău I Caraş-Severin I Călăraşi I Cluj I Constanţa I Covasna I Dâmboviţa l Dolj I Galaţi I Giurgiu I Gorj I Harghita, organizat în data de 20.01.2023, ora 10:00 — Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/87201046312?pwd=TXRkWXdLSDVyM3V3WVBxR1pvWGYz dz09 (Meeting ID: 872 0104 6312 / Passcode: 093896)
  • WEBINAR 2, dedicat beneficiarilor din judeţele: Hunedoara I Ialomiţa I Iaşi i Ilfov I Maramureş I Mehedinţi I Mureş I Neamţ I Olt I Prahova I Satu Mare I Sălaj I Sibiu I Suceava I Teleorman I Timiş I Tulcea I Vaslui I Vâlcea I Vrancea (Mun. Bucureşti, organizat în data de 20.01.2023, ora 12:00 — Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/89598831339?pwd=WTBIdFYx011GRmp2bWtmYzITN29qUTO 9 Meeting ID: 895 9883 1339 / Passcode: 373994)

Beneficiarii prezentului apelul pot adresa întrebări şi pe adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro.

Ținta asumată prin PNRR pentru această investiție este de minimum 1.100 laboratoare inteligente („smart lab-uri”). Amintim că lista cu echipamentele necesare pentru dotarea laboratoarelor și claselor a fost publicată în Monitorul Oficial în 6 aprilie 2022. – mai multe detalii aici

a) pentru filiera teoretică pot fi achiziționate: laboratoare virtuale, vizualizatoare hibride, platforme e-learning, laboratoare de lingvistică, roboți educaționali multifuncționali, instrumente educaționale de tip realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR), module de învățare robotică, alte software-uri educaționale și echipamente specifice etc.

b) pentru filiera tehnologică pot fi achiziționate: simulatoare cu realitate augmentată/virtuală (VR/AR), sisteme integrate de pregătire practică cu instrumentație virtuală și software multimedia, roboți educaționali multifuncționali, senzori de mișcare, de umiditate, module de învățare robotică, plant lab educațional, alte software-uri și echipamente educaționale specifice etc.

c) pentru filiera vocațională pot fi achiziționate: mănuși/căști VR compatibile, microfoane dinamice, programe de randare, programe de tip CAD, sisteme înregistrare, alte software-uri educaționale și echipamente specifice etc.

Foto: © Prostockstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
DOCUMENT Ghidul pentru Smart Lab-uri de 60.000 de euro, finanțate din PNRR, lansat în consultare publică. Liceele și școlile profesionale pot cumpăra zeci de dispozitive, ochelari de realitate virtuală, dar totul fără mentenanță
DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte prin care școlile pot obține până la 60.000 de euro pentru laboratoare inteligente cu tablă interactivă, imprimante multifuncționale, kit-uri de roboți și ochelari de realitate virtuală. Cererile se depun online până pe 1 martie 2023

1 comment
  1. Specialistii din IT ar fi spus clar ce trebuie pentru utilarea scolilor. Dar noi ne dam cu stangu-n dreptu’ sa- I invatam pe profesori sa ia de fapt ce vrea ministerul sau primaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru evaluarea online a elevilor, publicat în Monitorul Oficial. Ministerul Educației va avea propria platformă de evaluare pentru clasele primare, gimnaziale și liceale. Notele elevilor pot fi trecute în catalog, dar nu pot fi făcute publice fără acordul părintelui sau al elevului major / Ce responsabilități vor avea școlile, elevii și profesorii

Metodologia-cadru de evaluare în mediul online a performanțelor școlare și a competențelor elevilor a fost publicată miercuri, 8 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.750…
Vezi articolul

Drept la replică. Senatorul Ștefan Pălărie revine asupra declarațiilor sale și susține că decizia de a funcționa în format online/fizic a unei unități de învățământ trebuie descentralizată la nivelul fiecărei unități

Ștefan Pălărie reacționează după ce Edupedu a scris că senatorul USR propune ca, în cazurile în care rata de incidenţă COVID-19 depăşeşte 6 la mia de locuitori, colectivul de părinţi…
Vezi articolul

Burse de studiu la liceu în SUA: Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) până pe 15 octombrie, pentru a învăța la un liceu american și a locui la o familie americană în anul școlar viitor

Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022-2023, până pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite în România și American Councils…
Vezi articolul

Inspecții tematice în școlile din județul Iași, până pe 15 martie, după ce peste 80% din elevii din rural au luat note sub 5 la Matematică – simularea Evaluării Naționale 2024 / Programul intensiv de învățare remedială, pentru elevii de clasa a VIII-a, printre aspectele vizate

În perioada 26 februarie – 15 martie au loc inspecții tematice în școlile din județul Iași, ca urmare a rezultatelor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, potrivit unui document…
Vezi articolul