Brambureală cu elevii și profesorii, orchestrată de secretarul de stat Florian Lixandru: Olimpiada de Geografie, faza județeană, va începe pentru toți elevii duminică la ora 9:00 – DOCUMENT

6.799 de vizualizări
Foto: © Gajus | Dreamstime.com
Ora de începere a probei scrise de la Olimpiada Națională de Geografie (ONG), etapa județeană, de duminică, 17 martie, a fost mutată pentru toți elevii participanți la ora 9, potrivit unei adrese trimise miercuri, 13 martie, inspectoratelor școlare județene (ISJ), obținută de Edupedu.ro. Inițial, elevii de clasa a VIII-a începeau la ora 13:00, iar restul de la ora 10:00. Decalarea orei de început doar pentru clasa a VIII-a a venit după „o solicitare a unui părinte” făcută direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației.

Decizia de a muta uniform ora de începere a etapei județene de duminică, 17 martie, la ora 9, vine după seria de articole Edupedu.ro în care am arătat că prima modificare a programului a fost doar pentru clasa a VIII-a. Situația semnalată este unică deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă, potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro.

„Urmare a deciziei Comisiei Naționale de Organizare a Competițiilor Școlare, etapa județeană/ a sectoarelor Municipiului București a olimpiadei de geografie se va desfășura în ziua de duminică, 17 martie 2024, începând cu ora 09:00, pentru clasele VIII-XII”, scrie în documentul transmis ISJ/ISMB miercuri.

În adresa de miercuri, 13 martie, se mai arată și că „în cazul în care sunt solicitări de participare la etapele județene ale olimpiadelor școlare care se suprapun, vă rugăm să ne comunicați în termen util aceste cazuri”.

Conform calendarului olimpiadelor școlare, duminică mai sunt olimpiadele județene de Informatică și de Biologie. Conform surselor Edupedu.ro, până la acest moment cele două competiții nu sunt decalate pe ore în vreun fel pentru a putea participa mai mulți elevi. Olimpiada județeană de Biologie începe în țară de la ora 10:00, potrivit Inspectoratelor școlare Bistrița Năsăud și Brașov. În cazul Informaticii, ora de începere este 09:00, pentru peste 2.000 de elevi de gimnaziu, spun surse pentru Edupedu.ro.

Revenind la cea mai recentă adresă, „toate celelalte precizări transmise prin adresa 26384/11.03.2024 rămân valabile”, mai scrie în document.

FOTO DOCUMENT Adresa ME din 13.03.2024:

La etapa națională a olimpiadei naționale de geografie (ONG) se califică câte un singur elev per an de studiu din fiecare județ, cu condiția de a obține minimum 75% din punctajul maxim pentru subiectele date spre rezolvare, potrivit regulamentului de organizare din anul școlar 2023-2024. În caz de egalitate, există în regulament mai multe prevederi pentru departajare.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Solicitarea care a dus la schimbarea peste noapte a orei de începere pentru olimpiada județeană de Geografie, pentru toți elevii de clasa a VIII-a, a fost făcută pentru un singur elev, direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru
Modificare peste noapte la Olimpiada Națională de Geografie, etapa județeană de duminică, 17 martie: doar elevii de clasa a VIII-a din toată țara vor da concursul de la ora 13:00, în timp ce toate clasele celelalte susțin proba scrisă dimineața / Lixandru, ME: Am avut o solicitare a unui părinte

4 comments
  1. cum ne pliem pe dorințele părinților sus puși….Și asta e nimic,fata de cum se pliază unii directori….sa nu i supere, sa nu i streseze….

  2. Edupedu ar trebui sa faceti mai multe cercetari legate de acest Lixandru: 1. Pt care parinte de copil a facut acest lucru? 2. Voi aveti idee cati directori si inspectori sunt terorizati de acest Lixandru pentru a-si rezolva el “apropiatii”? 3. Stiti cate transferuri a facut folosindu-se de CES? 4. Prin porta vocea Monicai Ionita acest Lixandru stiti cate olimpiade si comisii au fost schimbate? 5. Tania Irimia, Monica Ionita si Lixandru sunt un grup infractional dar ce crezi Deca nu stie nimic. Incercati sa faceti mai multe cercetari si o sa aflati cum lucreaza acest grup infractional.

  3. De ce să dăm șanse celor capabil să facă performanță la mai multe discipline ?

    Să pună ministerul toate disciplinele la aceeași oră în aceeași zi!🤦‍♀️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea online, modificarea structurii anului școlar și felul cum s-a făcut testarea Covid-19 a elevilor – surse majore de nemulțumire pentru profesorii participanți la un nou studiu despre școala în pandemie / Cei mai mulți spun că și-au întărit abilitățile digitale, jumătate – că vor continua să folosească platformele online

Predarea online a produs reacții împărțite în rândul profesorilor, însă opiniile lor devin mult mai categorice, mai precis de dezacord, atunci când vine vorba despre evaluarea online sau despre măsuri…
Vezi articolul

Oficial guvernamental: „Peste 90% din personalul școlar din Italia s-a vaccinat împotriva COVID-19” / În România, 60% dintre angajații sistemului de Educație sunt vaccinați

„Aproximativ 90,45% din angajații școlilor din Italia au primit cel puțin prima doză de vaccin”, au afirmat membrii departamentului comisarului extraordinar pentru situații de urgență, generalul Francesco Figliuolo, care difuzează…
Vezi articolul

Raluca Turcan: Cei mai vulnerabili sunt copiii din familii monoparentale sau din familii cu foarte mulți copii. Acei copii intră în sistemul de educație. Întrebarea este: resursele pe care noi le vedem pentru copii, pentru sistemul de educație în general, ajung și la toți acei copii? Răspunsul meu ca ministru al Muncii este că nu

„Finanțarea educației nu poate fi privită separat de calitate și echitate în educație. (…) În sistemul de educație intră copii care au șanse diferite și acces diferit la sistemul de…
Vezi articolul