Admitere 2021. Cea mai mare concurență din ultimii 15 ani la SNSPA – 6,67 de candidați pe un loc fără taxă, în medie

1.975 de vizualizări
Foto: SNSPA
S-au înscris 5.430 de candidați online la facultățile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit unui comunicat primit la redacție. Aceștia candidează pe cele 800 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licență. SNSPA a afișat rezultatele pentru programele de licență din cadrul celor 7 domenii fundamentale din științele sociale: management, psihologie, relații internaționale și studii europene, sociologie, științe administrative, științe ale comunicării, științe politice.

În perioada 20-25 iulie 2021, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula conform calendarului anunțat de fiecare facultate în parte.

Informații pentru candidații declarați admiși pe locurile de buget

Confirmarea locului la programul de studii la care au fost admiși se face prin depunerea următoarelor documente la sediul SNSPA (Bd. Expoziției nr. 30A):

  • fișa de înscriere (semnată),
  • diploma de bacalaureat, în original,
  • contractul de studii, completat și semnat în două exemplare (disponibil pentru descărcare pe website-ul facultății la care doriți să vă înmatriculați),
  • 2 fotografii tip buletin (pentru carnetul și legitimația de student),
  • certificatul de naștere (copie),
  • cartea de identitate (copie),
  • certificatul de căsătorie (copie) – dacă e cazul
  • dovada plății taxei de înmatriculare (100 lei), achitată în contul facultății. Detaliile plății, pe website-ul facultății.

Candidații admiși se vor prezenta la secretariatul facultății conform unei programări, prin completarea unui formular disponibil aici.

În cazul în care, în perioada menționată 20-23 iulie 2021, ora 12:00, un candidat admis pe un loc de buget nu s-a prezentat la facultate, pentru înmatriculare, va pierde locul pe care a fost declarat admis.

„La admiterea din această vară, SNSPA a înregistrat cel mai mare număr de candidați din ultimii ani. Concurența a crescut anul acesta, fiind în medie de șapte candidați pe un loc la buget, pe toată universitatea. Tineri din toată țara ne-au arătat că își doresc să devină studenți la SNSPA și s-au arătat interesați de oportunitățile academice pe care consorțiul european CIVICA le oferă. SNSPA este locul în care absolvenții de liceu, care au promovat Bacalaureatul cu rezultate bune, se pot pregăti, la standarde euro-atlantice, în domeniul științelor guvernării.

Sunt extrem de bucuros că printre candidați se află tineri proveniți din centrele de plasament, pentru care avem o politică instituțională specială și le oferim burse pe tot parcursul anilor de studii. De asemenea, este într-o dinamică pozitivă numărul tinerilor din Republica Moldova și a celor din diaspora, care și-au propus să studieze în România, la SNSPA. Totodată, a crescut și numărul aplicațiilor transmise de cetățenii străini, în cadrul unor acorduri bilaterale între România și țara de origine sau pe cont propriu valutar”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Admiterea la cele 56 de programe de masterat ale SNSPA continuă. Înscrierile online se încheie vineri, 23 iulie 2021, iar rezultatele vor fi afișate marți, 27 iulie 2021. Platforma de admitere oferă posibilitatea candidaților de a alege masterate din oferta educațională a tuturor structurilor academice din SNSPA. Condițiile de admitere sunt stabilite în funcție de domeniul fiecărui masterat și presupun evaluarea unei probe de concurs, realizată de candidat/ă conform condițiilor specifice domeniului, afişate pe website-urile instituției. Toate informațiile legate de admiterea online la masteratele SNSPA pot fi consultate aici

Foto: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti susţine transformarea unor spitale CFR în unităţi sanitare universitare / ”Aceste spitale vor putea oferi oportunităţi de învăţare pentru studenţi, formare pentru medicii rezidenţi”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti (UMFCD) a transmis, duminică, faptul că susţine transferarea unora din spitalele aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în administrarea Universităţilor de…
Vezi articolul

Fond bugetar de 100 de milioane de lei pentru finanțarea cercetării în universități și în 2022 / 45% din bani – alocați pe baza metarankingului universităților, care trebuie finalizat până pe 31 martie

Fondul bugetar pentru finanțarea cercetării științifice în universități, în 2022, este de 100.000.000 de lei, potrivit Metodologiei privind finanțarea cercetării în instituțiile de învățământ superior de stat, publicată miercuri. 45%…
Vezi articolul

“Dispreț față de mediul universitar” – președintele Consiliului Rectorilor despre decizia Guvernului de a-i impune pe posturi pe pensionarii până la 70 de ani: “Se adaugă altor reglementări deja proaste în domeniu, care prăbușesc universitățile românești”

Impunerea pe posturi a pensionarilor până la 70 de ani decisă astăzi de Guvernul Cîțu “arată neînțelegerea profundă de către guvernanți a acestui mediu” academic. Acuzația vine de la președintele…
Vezi articolul