Admitere 2021. Cea mai mare concurență din ultimii 15 ani la SNSPA – 6,67 de candidați pe un loc fără taxă, în medie

2.118 vizualizări
Foto: SNSPA
S-au înscris 5.430 de candidați online la facultățile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit unui comunicat primit la redacție. Aceștia candidează pe cele 800 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licență. SNSPA a afișat rezultatele pentru programele de licență din cadrul celor 7 domenii fundamentale din științele sociale: management, psihologie, relații internaționale și studii europene, sociologie, științe administrative, științe ale comunicării, științe politice.

În perioada 20-25 iulie 2021, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula conform calendarului anunțat de fiecare facultate în parte.

Informații pentru candidații declarați admiși pe locurile de buget

Confirmarea locului la programul de studii la care au fost admiși se face prin depunerea următoarelor documente la sediul SNSPA (Bd. Expoziției nr. 30A):

  • fișa de înscriere (semnată),
  • diploma de bacalaureat, în original,
  • contractul de studii, completat și semnat în două exemplare (disponibil pentru descărcare pe website-ul facultății la care doriți să vă înmatriculați),
  • 2 fotografii tip buletin (pentru carnetul și legitimația de student),
  • certificatul de naștere (copie),
  • cartea de identitate (copie),
  • certificatul de căsătorie (copie) – dacă e cazul
  • dovada plății taxei de înmatriculare (100 lei), achitată în contul facultății. Detaliile plății, pe website-ul facultății.

Candidații admiși se vor prezenta la secretariatul facultății conform unei programări, prin completarea unui formular disponibil aici.

În cazul în care, în perioada menționată 20-23 iulie 2021, ora 12:00, un candidat admis pe un loc de buget nu s-a prezentat la facultate, pentru înmatriculare, va pierde locul pe care a fost declarat admis.

„La admiterea din această vară, SNSPA a înregistrat cel mai mare număr de candidați din ultimii ani. Concurența a crescut anul acesta, fiind în medie de șapte candidați pe un loc la buget, pe toată universitatea. Tineri din toată țara ne-au arătat că își doresc să devină studenți la SNSPA și s-au arătat interesați de oportunitățile academice pe care consorțiul european CIVICA le oferă. SNSPA este locul în care absolvenții de liceu, care au promovat Bacalaureatul cu rezultate bune, se pot pregăti, la standarde euro-atlantice, în domeniul științelor guvernării.

Sunt extrem de bucuros că printre candidați se află tineri proveniți din centrele de plasament, pentru care avem o politică instituțională specială și le oferim burse pe tot parcursul anilor de studii. De asemenea, este într-o dinamică pozitivă numărul tinerilor din Republica Moldova și a celor din diaspora, care și-au propus să studieze în România, la SNSPA. Totodată, a crescut și numărul aplicațiilor transmise de cetățenii străini, în cadrul unor acorduri bilaterale între România și țara de origine sau pe cont propriu valutar”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Admiterea la cele 56 de programe de masterat ale SNSPA continuă. Înscrierile online se încheie vineri, 23 iulie 2021, iar rezultatele vor fi afișate marți, 27 iulie 2021. Platforma de admitere oferă posibilitatea candidaților de a alege masterate din oferta educațională a tuturor structurilor academice din SNSPA. Condițiile de admitere sunt stabilite în funcție de domeniul fiecărui masterat și presupun evaluarea unei probe de concurs, realizată de candidat/ă conform condițiilor specifice domeniului, afişate pe website-urile instituției. Toate informațiile legate de admiterea online la masteratele SNSPA pot fi consultate aici

Foto: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare de sprijin pentru profesorul acuzat de comportament abuziv, semnată de “peste 200 de studenți și absolvenți” ai Facultății de Jurnalism – Universitatea din București: “comportamentul său la catedră a fost întotdeauna unul decent și civilizat”

“Dl profesor apără valorile Universității și interesul major al studentului, iar comportamentul său la catedră a fost întotdeauna unul decent și civilizat, exprimând critică și ironie la adresa pericolului lipsei…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor anunță că sprijină organizarea Bacalaureatului: Drumul către studiile universitare nu trebuie să fie pavat cu situații de compromis

Consiliul Național al Rectorilor anunță că susține organizarea examenului de Bacalaureat, “dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19”. “Credem că nu trebuie finanțate…
Vezi articolul

Quacquarelli Symonds acordă cinci stele Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care devine prima universitate din România cotată la acest nivel. Rectorul Daniel David: Este ca și cum am intra la fotbal în Liga Campionilor

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR al companiei britanice Quacquarelli Symonds (QS), compania care realizează și clasamentul…
Vezi articolul

Rezultatele învățării folosite în procesul de realizare a programelor de studii de către universități, concluzia dezbaterilor la un workshop CNRED / Microcertificările și necesitatea de a le dezvolta

Rezultatele învățării folosite în procesul de realizare a programelor de studii de către universități – a fost una dintre concluziile dezbaterilor la un workshop organizat de Centrul Național de Recunoaștere…
Vezi articolul