Admitere liceu 2022. Rezultatele de la repartizarea computerizată vor fi afișate joi, 14 iulie

87.886 de vizualizări
Foto: 161159116 © Kadettmann | Dreamstime.com
Elevii care au terminat clasa a VIII-a află joi la ce liceu au fost repartizați de programul informatic în care au introdus opțiunile lor. Edupedu.ro va publica afișarea rezultatelor pe județe, imediat ce aceasta va fi anunțată de Ministerul Educației.

Urmează apoi etapa a II-a de admitere, pentru cei care nu au fost repartizați în prima etapă.

Cum arată rezultatele afișate joi? În captura de mai jos vedeți tabelul folosit anul școlar trecut. Afișarea este similară și în acest an, tabelul conține pe prima coloană codul candidatului, apoi, în ordine, județul de proveniență, școala de proveniență, media de admitere, media de la Evaluarea Națională, media de absolvire a gimnaziului, notele la Matematică, la limba maternă și la limba română. Pe ultimele două coloane apar liceele la care au fost repartizați elevii și specializarea.

Într-o analiză Edupedu.ro am arătat cum elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.

Anul acesta au terminat clasa a VIII-a 155.561 de elevi, dintre care 148.494 au dat Evaluarea Națională la română, matematică și limba maternă. Anul trecut au fost înscriși peste 131.00 de elevi. Generația care a terminat acum gimnaziul este mai numeroasă pentru că este cea care a intrat la 6 ani la clasa pregătitoare, la școală, obligatoriu.

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6%, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara.

Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie. În București, numărul suplimentar de elevi din generația actuală este cu 3.612 mai mare față de 2021. Acest lucru, plus mediile semnificativ mai mari obținute anul acesta de toți candidații la Evaluarea Națională, față de cele de anul trecut, duc la o ierarhizare complet diferită, incomparabilă în privința mediilor cu ceea ce a fost în 2021. Edupedu.ro a semnalat acest lucru într-o analiză recentă. Poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu, iar la media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri.

Ce urmează

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Foto: © Kadettmann | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Citește pe aceeași temă și:
ANALIZĂ Media pentru admiterea la liceu devine irelevantă, în București, pentru majoritatea candidaților. Elevi cu note mari vor ajunge la licee la care anii trecuți s-a intrat cu medii mici / Oficialii din Ministerul Educației au transferat problema părinților și le-au dat „un sfat”
Anturajul l-ar fi schimbat fundamental, în ultimele 6 luni, pe elevul din Brăila care a luat 2.95 la Evaluarea Națională și avea media 9.59 în gimnaziu. Interviu cu directoarea școlii, despre un caz îngrijorător: Băiatul spune că oamenii cu școală sunt săraci și abia au ce să mănânce
Nota 10 la Matematică și Logică, dar 4,45 la Română – o elevă din Suceava a picat Bacul pentru că i s-a făcut rău la prima probă. Directoarea școlii: „Sunt și ei copii” / Ce soluții au cei cu probleme de sănătate sau pe care îi doboară miza uriașă a examenului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul