Centru nou de studiu pentru studenți și profesori, construit de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş” din Timişoara

358 de vizualizări
Foto: © Candybox Images | Dreamstime.com
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş” din Timişoara îşi va extinde spaţiul cu un nou centru modern de studiu dedicat studenţilor şi profesorilor, care se va construi în comuna Ghiroda, limitrofă municipiului, potrivit Agerpres.

Pentru investiţia de 25.000.000 de euro, UMF Timişoara caută acum constructor, prin lansarea pe SEAP a licitaţiei pentru proiectarea şi executarea lucrărilor şi aşteaptă oferte până la data de 4 aprilie.

În vara anului 2021, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a alocat 144.445.000 de lei UMF Timişoara. Compania Naţională de Investiţii se va ocupa de finalizarea obiectivului, iar UMF “Victor Babeş” va finanţa din fonduri proprii doar cheltuielile pentru racordurile la utilităţi.

“Această investiţie va permite o dezvoltare fără precedent a instituţiei noastre, atât prin creşterea calităţii actului educaţional, cât şi prin implementarea unui concept nou de educaţie medico-farmaceutică, care să îmbine activitatea didactică cu activitatea de cercetare ştiinţifică, sportul, artele şi natura”, anunţa în vara anului trecut Dorel Săndesc, prorector Dezvoltare Academică al UMF Timişoara.

Proiectul, care se va derula pe un teren de 21.000 metri pătraţi, prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferinţe, un muzeu antropologic şi un centru expoziţional, birouri pentru cadre didactice şi personal ştiinţific, două săli de studiu şi discuţii, anexe. Se vor mai construi un corp de clădire cu rol didactic şi un imobil cu unităţi de cazare, sală şi terenuri de sport.

Totodată, noul centru al UMF Timişoara va avea dotări moderne, instalaţii electrice, de protecţie împotriva şocurilor, sistem de supraveghere video, de avertizare panică, instalaţii de ventilare.

În Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara învaţă 7.241 de studenţi, 2.300 de medici rezidenţi şi peste 800 de cadre didactice specializate în peste 100 de discipline. Acestora şi se adaugă tinerii care desfăşoară studii universitare de doctorat în trei domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, de medicină generală (87), medicină dentară (14) şi farmacie (5), mai scrie Agerpres.

Foto: © Candybox Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul de hotărâre privind reforma ARACIP trebuie retras, cere un grup de organizații neguvernamentale. Propunerile acestora privind componența, atribuțiile și evaluarea activității agenției care acreditează școlile

Proiectul de hotărâre privind reforma agenției care acreditează școlile, ARACIP, încalcă mai multe prevederi ale legii și ridică probleme atât în privința finanțării instituției, cât și în privința guvernanței acesteia,…
Vezi articolul
inscriere DSBU

ARACIP anunță că modificarea standardelor de evaluare a calității, propusă prin două proiecte de hotărâre de Guvern, a fost fundamentată pe feedback-ul primit de la 73 de școli evaluate în ultimii 2 ani și de la evaluatori

Proiectele prevăd schimbarea modului de evaluare externă a unităților de învățământ, punându-se accent pe calitatea învățământului și interacțiunea cu profesorii și elevii, așa cum a povestit într-un scurt interviu pentru…
Vezi articolul