Cîmpeanu: 192 de elevi și 115 angajați din sistemul de învățământ, infectați / Este în mod evident o creștere față de perioada anterioară

5.113 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un număr de 192 de elevi şi 115 angajaţi din sistemul educaţional au fost raportaţi marţi că s-au infectat cu noul coronavirus, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, transmite Agerpres.

„Ultimele raportări de astăzi: sunt 192 de elevi infectaţi şi 115 angajaţi din sistemul de învăţământ. Este în mod evident o creştere faţă de perioada anterioară. De aceea am spus că această micşorare a mobilităţii în luna aprilie prin extinderea vacanţei de primăvară îşi va putea aduce aportul la obiectivul de a diminua pericolul de infectare, de a lăsa timp suficient pentru campania de vaccinare, care din fericire merge bine”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu există o problemă cu stocurile de măşti în şcoli.

„Urmărim în permanenţă stocurile de măşti disponibile. Au fost achiziţionate prin intermediul inspectoratelor şcolare. Am plecat cu un stoc de 37 de milioane de măşti, s-au adăugat la acest stoc măştile achiziţionate de către autorităţile locale. Ministerul Educaţiei recent a semnat un protocol de parteneriat prin care au fost donate 500.000 de măşti către şcolile din România, către judeţele care au avut o diminuare a stocurilor, dar în niciun judeţ nu există o epuizare a stocurilor de măşti. Deci, măşti există”, a susţinut Cîmpeanu.

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Ministerul Educației: 211 cazuri de COVID-19 la elevi în ultima săptămână / Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări
VIDEO Cîmpeanu: Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, admiterea la liceu, după această dată / Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai, în vacanță nu se fac cursuri online
Extinderea vacanței de primăvară ca să includă şi Paștele catolic și cel ortodox, luată în calcul de ministrul Educației: Vom anunța acest lucru
ULTIMA ORĂ Cîmpeanu: Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie. Examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a se mută după Bacalaureat 

4 comments
  1. O imensa greșeală făcută de dl ministru.A demonstrat că dumnealui gândește și acționează pripit. Așa cum se menționa și anterior elevii au fost cei mai mari distribuitori de virus atâta timp cât dl ministru nu a inventat metoda teleportarii. Dansul gândea că virusul are o rată mica de transmitere in școală ,dar nu se gândea că aceștia trebuie sa și vina și să plece de la școală.Oricum ne- a amenințat cu demisia în cazul în care școală se va dovedi un factor important de transmitere și cred că era evident acest lucru de la început.Asa că așteptăm!

  2. Cel mai important ar fi sa știți cati elevi asimptomatici contribuie la îmbolnăvirea colegilor lor, a cadrelor didactice, a membrilor familiilor elevilor și deci direct dar și indirect la forța valului trei al pandemiei în Romania.
    Trebuia sa lăsați anul acesta scoala online, nu sa stresati elevi, părinți, profesori cu o mulțime de incropeli;ziua și ordinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Replica Facultății de Teologie pentru conferențiarul Claudiu Tufiș: instituția acuză un “atac mișelesc” în spiritul unor “idei vechi bolșevice”, după ce acesta semnalase că Teologiei ar urma să-i fie alocate mai multe locuri decât unor facultăți de științe ale Universității din București și apreciase că „facultățile de teologie nu au ce căuta în universități”

“Atac necolegial și lipsit de respect și etică”, “atac mișelesc” susținut de un “promotor al unor idei vechi bolșevice” – în astfel de termeni a reacționat, vineri, Facultatea de Teologie…
Vezi articolul

Materialele folosite în programul „Neuroștiința la clasă” nu au fost verificate de specialiștii din Ministerul Educației „din perspectiva acurateței sau actualității informației științifice prezentate”, susține ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care anunță că instituția sprijină programul în cazul căruia cercetătorii au semnalat erori științifice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară într-un comunicat cu „precizări” că materialele folosite în programul „Neuroștiința la clasă” nu au fost verificate de specialiștii din Ministerul Educației „din perspectiva acurateței sau…
Vezi articolul