Cine este Remus Pricopie, propus premier de PSD și Pro România: rector aflat la al 3-lea mandat, la care a putut candida speculând o prevedere pe care chiar el a introdus-o în legea educației

2.023 de vizualizări
Ceremonia de decorare a unor personalitati civile cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, la Palatul Cotroceni, vineri, 29 noiembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei
Propus premier de PSD și Pro România, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, Remus Pricopie este rectorul pentru al treilea mandat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. În decembrie 2019 a fost candidat unic la cea mai înaltă funcție de conducere a SNSPA. Amintim că Pricopie a putut candida la acest al treilea mandat speculând o prevedere pe care chiar el a introdus-o în legea educației, pe când era ministru al Educației în guvernul Ponta.

Pricopie conduce singura universitate din România care a anunțat că a fost “invitată să facă parte din rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari” (detalii aici).

Remus Pricopie a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2019, după ce SNSPA a organizat singura dezbatere la care Klaus Iohannis a fost prezent înaintea alegerilor prezidențiale din 2019.

În 2015, Remus Pricopie a devenit președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, instituție fondată de Gabriel Oprea, potrivit HotNews.ro.

Remus Pricopie (49 de ani) a fost ministru al Educației în guvernul Ponta, în 2012-2014, alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior

În mandatul său și al lui Mihnea Costoiu, Guvernul Ponta a adoptat Ordonanță de urgență care a modificat radical Legea Educației Naționale (aducând 97 de schimbări la legea 1/2011): 

  • angajarea profesorilor care trebuia să fie realizată pe școală a fost readusă la sistemul de titularizare,
  • alegerea directorilor de școli a fost din nou centralizată,
  • a fost introdusă posibilitatea doctoratului la frecvență redusă,
  • a fost desființat de facto masteratul didactic
  • și a fost introdusă posibilitatea de a fi rector pe viață.
  • Citește aici și aici efectele OUG de modificare a legii educației din mandatul Pricopie-Costoiu, ambii rectori astăzi pentru al treilea mandat.

Este un pact national anti-educatie, readuce impostura in doctorate, rectorii pot fi pe viata, universitatile private isi fac regulile. Este o grozavie” – a explicat Mircea Miclea în 2014 importanța modificărilor aduse la Legea educației în mandatul lui Remus Pricopie, după cum a relatat la acea vreme HotNews.ro.

Remus Pricopie / INQUAM Photos – Octav Ganea

A fost consilier al Ecaterinei Andronescu în ambele sale mandate de ministru al Educației, a fost secretar de stat pentru învățământul superior în perioada 2007 – 2008 când ministru era liberalul Cristian Adomniței, în 2008 a fost ministru interimar al Educației.

Este rector al SNSPA din 2012. În perioada 2009-2012, a fost președintele Boardului Director al Comisiei Fulbright în România.

În 1995 a absolvit Facultatea de Chimie a Universității din București, în 1997 a absolvit un master în Relații Internaționale și Politici Europene la Université de Liège, Belgia, în 1998 a obținut o diplomă de Studii Academice Postuniversitare în Comunicare și Relații Publice, în 2003-2004 a urmat Advanced Studies in International Educational Policy la The George Washington University, Washington D.C., USA, iar în 2005 a obținut Diplomă de Doctor în Științe Politice la SNSPA.

În 2007-2008 a urmat cursuri Fulbright la The George Washington University și State University of New York at Buffalo.

Descarcă de aici CV-ul lui Remus Pricopie

Foto: Ceremonia de decorare a unor personalitati civile cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, la Palatul Cotroceni, vineri, 29 noiembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei
Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Firmele de transport, obligate să asigure naveta elevilor sub sancţiunea retragerii licenţei – prevede un proiect de lege aprobat de Guvern fără dezbatere şi fără transparenţă

Transportul rutier intrajudeţean va intra în sfera serviciilor publice, iar transportul elevilor, al persoanelor cu dizabilităţi, al pensionarilor şi al categoriilor de persoane defavorizate care beneficiază de facilități de transport…
Vezi articolul