Educație Gimnaziu Liceu Profesori Știri

Copiii atacați online sau ce facem în caz de Cyber-Mobbing. Sfatul expertului către tineri: nu trimiteți fotografii personale cu tentă sexuală nici măcar prietenului sau prietenei – Deutsche Welle

Citire în 4 min
“Aproape fiecare act de hărțuire care are loc în școli continuă apoi pe Internet”, avertizează Birgit Kimmel, pedagog și coordonatoare a inițiativei europene Klicksafe. Ce pot face părinții, ca să prevină Cyber-Mobbing-ul? “Le explicăm copiilor că a cere ajutor nu-i face pârâcioși”, “este foarte important acest lucru pentru copii”, spune Kimmel pentru Deutsche Welle, într-un material despre ura pe internet și transferul conflictelor din online în offline, în cazul copiilor și al tinerilor.

Deutsche Welle pornește analiza de la cazul recent care a șocat opinia publică, al fetei de 14 ani din Indonezia, care a fost bătută și torturată de 12 colege de școală, mai mari, și a trebuit spitalizată. Presa locală a spus că agresiunile au venit după o serie de postări pe Facebook ale victimei. Pe Twitter, cazul a generat o întreagă dezbatere, sub hashtag-ul “Justice for Audrey” (dreptate pentru Audrey), scrie Deutsche Welle.

Ce e important să știe elevii? Fără fotografii cu tentă sexuală trimise pe Whatsapp! Ele ajung în grupul clasei, după despărțire

Pentru a vedea care sunt riscurile pentru copii și tineri pe internet, Deutsche Welle a contactat-o pe coordonatoarea inițiativei europene Klicksafe – care a fost inființată în 2004, este susținută “pe jumătate de UE și pe jumătate de autoritățile mediatice ale landurilor germane Renania Palatinat și Renania de Nord-Vestfalia”, fiind parte a inițiativei UE pentru mai multă siguranță pe Internet.

În cazul elevilor mai mari, este important ca tinerilor să le fie explicată diferența dintre spațiul public și cel privat. Și cel mai important: tinerii sunt sfătuiți să nu trimită fotografii personale cu tentă sexuală nici măcar prietenului sau prietenei lor! – atrage atenția experta Birgit Kimmel.

De ce să nu trimitem fotografii cu tentă sexuală către prieten? “Pentru că, atunci când relația se încheie, aceste poze ar putea ajunge în grupul de Whatsapp al clasei. Toată școala poate vedea acum aceste înregistrări foarte private și poate discuta despre ele – un coșmar pentru victimă”, scrie Deutsche Welle.

Coordonatoarea inițiativei europene Klicksafe a vorbit despre cazul unei fete care a trimis un video cu scene sexuale prietenului ei, iar filmul a ajuns la colegii de școală. “Pentru victimă, cel mai important lucru în acest caz este dispariția rapidă a acestor fotografii”, spune Kimmel, care a explicat că imediat după ce videoclipul a devenit public, personalul școlii a mers în toate clasele și a cerut ștergerea lui imediată de pe toate telefoanele.

În scurt timp, imaginile video nu au mai putut fi accesate, însă Kimmel subliniază că în multe școli nu există încă responsabili pentru soluţionarea problemelor create de Cyber-Mobbing.

Ce fac părinții? Mulți părinți nu se pricep la Snapchat și Instagram și de obicei nu știu ce postează copiii lor, scrie Deutsche Welle. Coordonatoarea inițiativei europene Klicksafe îi sfătuiește pe părinți “să se străduiască serios pentru a înțelege cum funcționează toate acestea.”

 


Photo by rawpixel.com from Pexels

 

Citește și:

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Evaluarea Națională 2019: Greșelile cele mai frecvente la examenul de română și strategii de evitare a lor – sfaturi de la profesoara Ecaterina Stanca, de la Colegiul Tudor Vianu

Ioana Nicolescu

Guvernul german investește 5 milioane de euro pentru minoritatea din România: bani pentru profesorii care predau în limba germană și burse pentru studenții care vor să devină profesori

R.P.

LISTA Ultima medie la Admitere 2018 pentru liceele din toată ţara, pe fiecare specializare, publicată de ministerul Educaţiei. Părinţii cer publicarea tuturor rezultatelor din 2018

Mihai Peticila

1 comentariu

Doc 14 aprilie 2019 at 17:59

Bun articolul .O știre care Frige .Este vorba de copiii noștrii.

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.