COVID-19: Dacă se închid școlile și intră în scenă bunicii? O soluție care se poate transforma rapid în problemă

14.063 de vizualizări
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels
Dacă epidemia COVID-19 duce la închiderea școlilor sau suspendarea cursurilor, una dintre principalele probleme asupra cărora avertizează toată lumea, de la presă la UNESCO, este faptul că părinții trebuie să găsească soluții pentru îngrijirea copiilor, cât timp ei sunt la muncă. Bunicii reprezintă o soluție la îndemână. Or, această soluție ar putea deveni o problemă majoră, avertizează multe publicații occidentale, care atrag atenția că, în cazul copiilor, boala cauzată de coronavirus are o formă ușoară, dar poate fi foarte gravă pentru persoanele în vârstă și cele cu boli cronice asociate vârstei înaintate, cum ar fi cazul multor bunici.

The Guardian este una dintre publicațiile care avertizează că rata de deces din cauza coronavirusului este mult mai mare în cazul vârstnicilor și celor cu boli asociate vârstei. Dar, pentru că nu există suficiente resurse – capacitate de găzduire, resurse financiare etc – pentru plasarea copiilor la diverse servicii de îngrijire a copilului și pentru că părinții nu vor putea renunța la muncă pe perioade îndelungate pentru a -și îngriji copiii, mulți vor fi nevoiți să apeleze la bunici, arată ziarul britanic.

Time relatează că, după ce în Italia a fost decisă închiderea școlilor, bunicii au preluat rolul de îngrijitori ai copiilor, ieșind cu ei la locuri de joacă și în parcuri. Acest lucru s-a petrecut în pofida faptului că autoritățile au emis un decret prin care bătrânii și suferinzii sunt îndemnați să stea acasă.

În Italia, problema este una spinoasă: peste 8,4 milioane de elevi nu au școală în următoarele săptămâni. În același timp, țara este epicentrul epidemiei în Europa, arată Time. Și tot Italia este, la nivel global, țara cu cel mai ridicat procent de vârstnici, după Japonia.

În SUA, unele centre pentru controlul și prevenirea bolilor infecțioase îi sfătuiesc pe vârstnici și pe cei cu forme severe ale unor boli cronice să stea acasă cât mai mult și să evite zonele aglomerate și contactele sociale prelungite, în cazul unei epidemii de coronavirus în comunitățile lor, arată CNN.

Situația școlilor în România:

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fostul ministru Daniel Funeriu, despre educaţia sexuală în școli: Aș pune elevii de 14 ani să semneze că au luat la cunoștință ce înseamnă consimțământul, violul, diferența între a face curte și a hărțui

Elevii ar trebui să învețe la ora de dirigenție ce înseamnă consimțământul, “despre faptul că ‘nu înseamnă nu, indiferent de moment’, despre ce reprezintă violul, despre diferența între a face…
Vezi articolul