Criza meditațiilor, raportată în Suceava: Părinții nu mai găsesc profesori disponibili pentru matematică, română, chimie sau engleză, așa că au făcut „liste de așteptare”

8.931 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
La disciplinele matematică, limba română, chimie, biologie și limba engleză nu se mai găsesc profesori pentru meditații de luni bune, ei fiind ocupați în princi­pal cu elevii care au de susținut în acest an sau anul viitor examene naționale, scrie Obiectiv de Suceava, citat de G4Media.ro.

În cazul părinților insistenți, aceștia au făcut liste de așteptare, urmând ca din vară să înceapă meditațiile cu alte serii de elevi, dar chiar și așa sute de copii au fost nevoiți să se descurce fără ajutor particular la lecții, teme sau pregătire pentru examene.

Chiar și preșcolarii au fost afectați de perioada online-ului, însă cei din grupele mici și mijlocii au avut timp să mai recupereze ceva pe parcurs, în timp ce copiii care au intrat în clasa pregătitoare nu prea, scrie ziarul din Suceava.

”Anii trecuți aveam în clasa pregătitoare copii care știau deja să scrie și să citească. În toamnă am găsit în clasa mea copii care nu știau să numere până la 10, nu știau să picteze, să decupeze, lucruri care se învață în grădiniță. Munca din acest an școlar a fost mult mai grea și mai intensă și a fost nevoie să implicăm și părinții, să lucreze cu copiii suplimentar și acasă, pentru a recupera ce s-a pierdut anul trecut”, susține o învățătoare din municipiul Suceava.

Potrivit unui sondaj efectuat de Organizația Salvați Copiii România, aproape 60% dintre elevi fac meditații la cel puțin o materie, după doi ani de pandemie, restricții și cursuri online.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


14 comments
  1. Trebuia sa ramineti cu salariile vechi. La fel se intimpla si cu doctorii care, dupa ce iau salarii cit casa, mai iau si spaga. Contribuabilul cu salariul minim va plateste, fara sa comenteze.

  2. Cum am mai spus: noi și toate cunoștințele și prietenii noștri, când vom avea copii, vor merge la școală privată, nu în mizeria școlilor de stat și cu profesori, care habar n-au să predea

    1. Asta se și vrea și sa vedem dacă îți convine sa muncești ca sclavul sa plătești taxe de școlarizare astronomice.

  3. Saracii parinti care nu au nici casa, nici serviciu si nici progenituri si care au nevoie de compatimirea profesorilor.

  4. Pe cand vor fi taxati de fisc si faiantarii, zugravii,parchetarii,electricienii,instalatorii care lucreaza pe bani foarte grei la amenajarea locuintelor sau efectueaza diverse lucrari ocazionale la preturi exorbitante..

  5. Au aflat profesorii că vor fi taxați de fisc și refuză să mai facă meditații. Să își facă treaba cum trebuie, la clasă și să se mulțumească cu salariile pe care le au

    1. Dacă tot aveți de comentat despre profesori și salariile pe care le au precum și modul în care predau, sunteți invitată să preluați clasa oricărui profesor pentru nu mai mult de o săptămână. Veți fi plătită strict pentru norma didactică (cele 18 ore pe săptămână) fără a mai adăuga restul de 22 de ore (oficiale, că pe cele neoficiale unde profesorul merge acasă și lucrează în continuare la pregătirea orelor din ziua următoare, corectarea testelor din ziua respectiva, completarea variilor fișe și multe altele – asta fără a mai lua în considerare că, poate, profesorul, are și el o familie, copii, munci de făcut prin și pentru casă și tot așa). După aceea, așteptăm cu mare nerăbdare comentariile dvs pline de înțelepciune, empatie, înțelegere a economiei de piață, a nevoilor bănești ale fiecărui om, cheltuielile făcute și plata muncii care nu atinge nici măcar strictul necesar, în contextul în care un profesor nu ar trebui sa aibă grija banului și a zilei de mâine, tocmai pentru a se putea concentra pe elevi și munca de la clasă.
      Când nu cunoașteți sistemul, neajunsurile lui, volumul absurd de muncă pe care un profesor trebuie să îl depună ore lângă orele cu elevii, nu e recomandabil să comentați.
      Aveți acest drept, e adevărat. Dar asta nu înseamnă că aveți dreptate.
      Haideți să fie TOATE meseriile așa de puse sub lupă precum cea a unui profesor, și la fel plătite și apoi mai discutăm.

      P.S: meditațiile nu se dau din cauză că profesorul nu lucrează la oră. Se dau pentru că o oră este insuficientă pentru a putea revizui materia predată până la acel moment, predarea unei lecții noi precum și încercarea de a-i face pe toți elevii din clasă să înțeleagă ce li s-a predat.

      1. Hai sa nu exageram, 99% din profeseri corecteaza lucrarile in clasa in timpul orelor. De exmplu: dai test la 7B pe care-l corectezi cand dai testul la 7C si sa fim seriosi, cred ca cei mai constinciosi si pasionati profesori nu aloca mai mult de 1/2h pe zi pentru pregatirea zilnica a orelor.
        In ultima vreme au aparut o groaza de activitati/proiecte renumerate unde profesorii sunt pontati fara ca ei sa participe sau participa mult prea putin (sunt si cazuri particulare unde profesorii se implica dar aia este de obicei exceptia) asa ca in medie venitul profesorilor este destul de mare, cu mult peste media nationala.

    2. Majoritatea nu dau meditații. Nu e deontologic. Dar, fac alte lucruri, ca toată lumea…

    3. Sa va mulțumiți dvs cu copiii pe care ii aveți sau sa le cereti sa fie atenți la orele de curs si sa învețe, nu sa stea pe retele de socializare si pe jocuri.
      Cat despre faptul ca profesorii nu sunt platiti indeajuns nici măcar sa fie bone pentru copiii dvs, sa ii supravegheze deci, nu va da dreptul sa le mai si comentați salariile si viata personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul anonim. Sunt prea multe discipline în trunchiul comun, elevii au prea multe ore, iar exemplul că și noi sau părinții noștri am avut la fel de multe ore când eram în școală e irelevant. Soluția e simplă

Pandemia s-a terminat, dar concluzia dezolantă rămâne. Clivajul din societatea românească își are rădăcinile în învățământul preuniversitar. Profesorul anonim este un proiect Edupedu.ro prin care orice cadru didactic poate scrie pe…
Vezi articolul

Ministerul Educației a fost dat în judecată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, pentru refuzul de a-i aloca unei fetițe de clasa a II-a profesor de sprijin la clasă

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități anunță că a dat în judecată Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, pentru refuzul de a-i aloca unei eleve cu dizabilități un…
Vezi articolul