De ce nu se mai vaccinează românii? Dan Petre, sociolog: Românii sunt printre cei mai superstițioși și religioși din Europa si au mai multă încredere în pseudo și para-științe decât în știință / Lipsă de încredere structurală în autoritate

1.078 de vizualizări
Dan Petre / Foto: Arhiva personala
Teama de reacții adverse, lipsa de încredere în vaccinuri în general, nivelul scăzut de educație științifică, suspiciunile de manipulare – toate sunt subsumate lipsei de încredere în autoritate și duc la frânarea campaniei de vaccinare anti-Covid în România, arată într-un interviu pentru G4Media.ro sociologul Dan Petre, directorul companiei D&D Research și conferențiar universitar.

De ce nu se mai vaccinează românii?

El mai spune că, potrivit studiilor sociologice, există un segment de circa 30% din populație care nu vrea să se vaccineze deoarece așteaptă să vadă dacă vaccinul este eficient și nu determină efecte secundare. Or, pentru acest segment larg, scăderea numărului de cazuri/decese arată că pandemia este pe cale să se încheie sau chiar s-a încheiat, potrivit sociologului Dan Petre.

Cum poate fi rezolvată problema? De ce nu se mai vaccinează românii? Dan Petre arată că e nevoie de ”soluții validate de științele comportamentale” și sugerează împrumutarea unor soluții care și-au dovedit viabilitatea în Europa, dar și Asia. În plus, el spune că e nevoie de schimbarea stilului de comunicare, de la campanii de comunicare de tip informare sau propagandă la campanii mai persuasive, mai personalizate pe fiecare segment de populație și cu mai mult accent pe emoții pozitive.

Foto: Arhiva personală / Dan Petre


3 comments
  1. Românii sunt mult mai deștepți decât vă închipuiți voi! ”Grija” asta bruscă a guvernanților pentru sănătatea noastră, după decenii în care nu i-a interesat nimic din viața românilor, nu poate fi decât suspectă!

    1. Rodica, musteste Romania de desteptaciune. De asta traiti ca-n Evul Mediu si refuzati vaccinarea in speranta ca va veti vindeca de boli pandemice cu usturoi chinezesc taiat chinezeste. Leacuri, vraci, samani si popa. Toti sunt salvarea voastra, mai putin medicina clasica ce a salvat atatea vieti de-a lungul sutelor de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățarea prin investigație la fizică îmbunătățește competențele specifice ale elevilor și crește interesul față de această materie – studiu al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale

Când profesorii sunt pregătiți susținut pentru a folosi investigația științifică atunci când predau fizica, atât competențele lor, cât și competențele specifice ale elevilor se îmbunătățesc, potrivit unui studiu realizat de …
Vezi articolul