A crescut numărul județelor fără nici o medie de 10 la Evaluarea Națională, de la 5, anul trecut, la 8 anul acesta

20.723 de vizualizări
Sursă foto: captură evaluare.edu.ro
Nu a fost nici o medie de 10 la Evaluarea Națională 2022 în județele Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Călărași, Covasna, Harghita, Sălaj. Ultimele 4 județe nu au obținut nici anul trecut vreo medie de 10.

Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională iar „la matematică avem 77.5 % medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit analize rezultatelor, în 8 județe nu au fost medii de 10. Sunt cu 5 județe mai mult față de anul trecut, iar în 4 județe, Călărași, Covasna, Harghita, Sălaj, nici anul trecut, în 2021 nu s-au înregistrat medii de 10.

La Evaluarea Națională 2022 au fost însă și județe unde situația s-a îmbunătățit față de anul trecut, când nu era înregistrată nici o medie de 10. Astfel în Bistrița Năsăud și Ialomița sunt acum câte 2 medii de 10, în Hunedoara o medie, în Botoșani și Satu Mare câte 5 medii de 10, iar în Gorj 3 elevi au luat media 10.

Județe care anul trecut aveau medii de 10 și în 2022 nu au mai obținut niciuna: Mehedinți, Giurgiu, Dâmbovița, Brăila.

Rezultatele Evaluării Naționale 2022, înainte de contestații arată că au fost acordate 221 de medii de zece, dublu față de anul trecut, când 120 de elevi au luat media maximă.

“Au fost 810 note de 10 la limba română și 2966 note de zece la matematică,” a transmis azi ministrul Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Bucureștiul conduce anul acesta clasamentul mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2022 cu 37 de elevi care au luat medii de 10. Urmează apoi la egalitate județele Cluj și Argeș cu câte 17 medii de 10, iar pe locul trei se află Iași, cu 16 medii de 10. 

Ministrul Educației a mai precizat că toate județele au avut peste 70% la numărul de medii peste 5.

Citește și: Județul Cluj are cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2022 cu 92% medii peste 5 / Capitala e pe locul doi


5 comments
  1. Nu știu ce știre e asta. În județul Bacău sunt mai multe medii de 10. Chiar la școală copilului meu sunt medii de 10. Adică 10 și la matematica și la romana.

  2. Oricum,in procent de 90% elevii cu medii peste 7 fac pregătire în particular ani de zile.Părinții și banii lor,cu meditațiile stau la baza rezultatelor diferențiate pe județe și zone.

    1. Asa este .
      Daca nu faceam pregatire lua 5. si asta cu semn d intrebare pentru ca scoala online i-a prins in clasa a 6 cand se pun bazele.
      De fapt ei au invatat
      clasa a 5 -i-ai usor , sa se acomodeze etc
      clasa a 6 un singur semestru, apoi zero
      clasa 7 a fost zero
      clasa a 8a -hai sa recuperam tot pe repede inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salariile profesorilor nu vor crește pentru toți la fel, spune Anton Hadăr, Alma Mater: A fost o sumă fixă dată anul trecut, care nu nu mai permite acum să le dai la toți același procentaj. Dacă a primit 1.700 lei astă-vară, vă dați seama că nu mai poți să-i dai 20%, îi dai 16, îi dai 17, îi dai 14, poate ca să fie și mai puțin / Trebuie să finalizăm în câteva ore grilele

Salariile angajaților din Învățământ nu vor crește cu același procent, „pentru toți la fel”, a declarat de la Palatul Victoria liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a spus că…
Vezi articolul

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de…
Vezi articolul

Școala de vară de la Măgurele, pentru liceeni și profesori de știință și tehnologie, între 21 august și 4 septembrie / Înscrieri până pe 25 iulie / Învățare bazată pe proiect, ateliere și dezbateri

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh) se organizează anul acesta în perioada 21 august – 4 septembrie 2021 și așteaptă elevi de liceu, profesori din aria STEM (științele…
Vezi articolul

G4Media.ro: Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu este nașa fiului fostului rector de la Academia SRI, Gheorghe-Teodoru Ștefan, trecut în rezervă după scandalul plagiatelor / A fost și coordonatorul ei de doctorat

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a confirmat pentru G4Media că este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul fostului rector al Academiei Naționale de Informații…
Vezi articolul