EXCLUSIV Conflict în Ministerul Educației, pe locurile speciale în licee pentru copiii cu CES: Direcția juridică a atacat în instanță decizia CNCD, ministrul Educației a retras contestația

6258 citiri
SURSA: gov.ro
Decizia ministrului Educației de a acorda de anul acesta locuri speciale în licee copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES), pe modelul locurilor pentru romi, a intrat în conflict direct cu funcționarii din Minister care susțin școlile speciale, potrivit surselor Edupedu.ro. Direcția juridică a Ministerului Educației a contestat la Curtea de Apel hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care cerea Ministerului Educației să acorde locuri speciale la liceu elevilor cu CES. Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie a confirmat acțiunea juridicului și a declarat că a retras contestația.

Am retras ieri [marți, 9 iunie – N.Red.] contestația, când am aflat”, a afirmat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Nici măcar nu am știut de contestație. Pe 22 mai au depus-o. Noi am convenit că vom face această alocare a locurilor pentru copiii cu CES, am avut întâlnirea cu doamna Mădălina Turza și ne-a prezentat punctul de vedere al ANDPDCA (Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții). Dumneaei a fost și marți la Ministerul Educației și am lucrat la un draft de procedură și tot marți am aflat că, de fapt, se contestase această decizie a CNCD în care Ministerului i se solicita să aloce locuri speciale pentru acești copii”, a precizat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Directorul Direcției Juridic din Ministerul Educației este Leonid Nicos Mărășescu.

Întrebată care sunt măsurile pe care le ia, având în vedere că o direcție din subordinea sa a mers în instanță fără să anunțe nici anterior, nici aproape o lună după ministrul, Monica Anisie a răspuns: “Măsurile administrative cred că la momentul ăsta nu se impun, trebuie să ne concentrăm pe derularea examenelor naționale. Nu am avut timp ieri [marți, 9 iunie – N.Red.] să discut pe tema asta. O să am o discuție cu ei și o să văd care sunt argumentele pentru care au făcut această contestație. Trebuie să am o discuție”.

Întrebată dacă are încredere în același Departament Juridic că va retrage contestația, Anisie a răspuns: “Am semnat-o eu ieri”.

În acest moment, se lucrează la procedura pentru alocarea locurilor speciale. Adică Ministerul Educației pune în practică recomandarea CNCD. Prin procedură specială se vor acorda locurile anul acesta, urmând ca de la anul să se realizeze o alocare normală”, a adăugat Anisie.

De precizat că Ministerul Educației contestase deja în instanță decizia CNCD, atunci când ministrul Monica Anisie declara pentru Edupedu.ro că exact hotărârea CNCD sa va aplica chiar de la admiterea la liceu 2020. “Săptămâna aceasta realizăm procedura de repartizare în licee a elevilor cu cerințe educaționale speciale. Deci din acest an școlar primesc locurile speciale, în conformitate cu decizia CNCD”, afirma Anisie pe 8 iunie, pentru Edupedu.ro.

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

BREAKING Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase de liceu pentru elevii rămași fără locuri la admitere, anunță secretarul de stat Luminița Barcari

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu, dacă inspectoratele școlare vor solicita asta, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari, potrivit stiriedu.ro. Decizia…
Vezi articolul