În judeţul Cluj sunt 67 de elevi şi 21 de profesori testaţi pozitiv, în peste 30 de şcoli

4.940 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
În judeţul Cluj sunt 67 de cazuri de elevi şi 21 de profesori testaţi pozitiv, din peste 30 de şcoli, anunță stirileprotv.ro. Inspectorul general școlar Marinela Marc a spus că cele mai multe cazuri apar în orașe.

“Cele mai numeroase cazuri apar pe raza unităţilor din mediul urban, unde aglomeraţia este mai mare şi unde şi mobilitatea este mai mare faţă de mediul rural”, a spus Marc.

Jurnaliștii mai spun că la Liceul Teoretic Victor Babeş, din Cluj-Napoca, au fost confirmaţi patru elevi cu infecţie SARS-CoV-2, aşa că cei peste 400 de elevi care învață acolo au fost anunţaţi că vor face orele pe internet, de joi.

În materialul citat este prezentată și situația de la Prundu Bârgăului, unde la Școala Gimnazială învață peste 1.300 de elevi. A fost închisă după ce două profesoare şi 4 copii au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Orele s-au mutat în online, însă conexiunea la internet este dificilă în zonă.

Reportajul arată situația în care se află Marian, un elev în clasa a III-a, care ar fi trebuit să facă școală online de la începutul acestei săptămâni.

“Singura soluţie găsită de familie a fost să folosească telefonul fratelui mai mare, elev la o şcoală din oraş, pentru lecţiile cu învăţătoarea. Familia, modestă, nu are cum să cumpere tablete sau telefoane celor 3 copii, aşa că se descurcă cum pot”, scriu jurnaliștii.

Reporter: „Cum te descurci?
Marian: „Mai greu” 
Reporter: „De ce?”
Marian:„Cu învăţatul, e mai greu pe telefon. Nu înţelegem nimic, se mai întrerupe câteodată şi trebuie să intrăm iar.”
Reporter: „Ieri ai făcut şcoala?
Marian:„Nu, că nu am avut telefon”
Reporter: Ai recuperat?
Marian: „Nu”.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Împărțirea elevilor în clase, în mod aleatoriu, cu participarea părinților ca observatori – proceduri centralizate de Ministerul Educației într-un proiect de ordin de ministru, pe baza căruia fiecare școală își face propria procedură de distribuire

Fiecare creșă, grădiniță, școală sau liceu își elaborează propria procedură privind repartizarea antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor înscriși în grupele/clasele de început de nivel: grupa mică, clasa pregătitoare, clasa a V-a, clasa a…
Vezi articolul