În judeţul Cluj sunt 67 de elevi şi 21 de profesori testaţi pozitiv, în peste 30 de şcoli

4.940 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
În judeţul Cluj sunt 67 de cazuri de elevi şi 21 de profesori testaţi pozitiv, din peste 30 de şcoli, anunță stirileprotv.ro. Inspectorul general școlar Marinela Marc a spus că cele mai multe cazuri apar în orașe.

“Cele mai numeroase cazuri apar pe raza unităţilor din mediul urban, unde aglomeraţia este mai mare şi unde şi mobilitatea este mai mare faţă de mediul rural”, a spus Marc.

Jurnaliștii mai spun că la Liceul Teoretic Victor Babeş, din Cluj-Napoca, au fost confirmaţi patru elevi cu infecţie SARS-CoV-2, aşa că cei peste 400 de elevi care învață acolo au fost anunţaţi că vor face orele pe internet, de joi.

În materialul citat este prezentată și situația de la Prundu Bârgăului, unde la Școala Gimnazială învață peste 1.300 de elevi. A fost închisă după ce două profesoare şi 4 copii au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Orele s-au mutat în online, însă conexiunea la internet este dificilă în zonă.

Reportajul arată situația în care se află Marian, un elev în clasa a III-a, care ar fi trebuit să facă școală online de la începutul acestei săptămâni.

“Singura soluţie găsită de familie a fost să folosească telefonul fratelui mai mare, elev la o şcoală din oraş, pentru lecţiile cu învăţătoarea. Familia, modestă, nu are cum să cumpere tablete sau telefoane celor 3 copii, aşa că se descurcă cum pot”, scriu jurnaliștii.

Reporter: „Cum te descurci?
Marian: „Mai greu” 
Reporter: „De ce?”
Marian:„Cu învăţatul, e mai greu pe telefon. Nu înţelegem nimic, se mai întrerupe câteodată şi trebuie să intrăm iar.”
Reporter: „Ieri ai făcut şcoala?
Marian:„Nu, că nu am avut telefon”
Reporter: Ai recuperat?
Marian: „Nu”.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Ligia Deca: 94-95 de directori de școli, dacă-mi aduc aminte bine, și-au dat demisia din funcție la începutul acestui an școlar. 60% dintre ei au invocat ca motive condițiile salariale. Știm problema, avem promisiuni că se va găsi o soluție în următoarele săptămâni

Ministrul Educației a spus într-un interviu la TVR Info că „până într-o sută” de directori de școli, „94-95 de directori, dacă-mi aduc aminte bine” și-au dat demisia din funcție la…
Vezi articolul

USR solicită demiterea de urgenţă a directoarei ICR Londra, Catinca Nistor / Senatorul Radu Mihail: Ne-a privit în ochi şi ne-a minţit. Acest mod de lucru – minciună şi impostură – devine reţeta de guvernare a coaliţiei PSD, PNL, UDMR

USR îi solicită preşedintelui Institutului Cultural Român „demiterea de urgenţă” a directorului ICR Londra, Catinca Maria Nistor, în contextul în care aceasta „a denaturat adevărul cu privire la studiile sale”,…
Vezi articolul