LISTĂ Bazin de înot la Universitatea din Craiova și cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele 20 de proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară

2.017 vizualizări
LISTA proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară
Lista cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației cu 3 luni întârziere. Printre proiectele admise se numără un bazin de înot la Universitatea din Craiova, cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara și o cantină la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru construcția de infrastructură universitară este de 143.213.060 de euro. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 8.000.000 de euro. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil.

În cadrul acestui apel, se acordă granturi de câte 8 milioane de euro pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare, cu condiția ca cel puțin 40% din aceste locuri să fie rezervate studenților din medii defavorizate, conform apelului lansat de Ministerul Educației. 

Selecția și evaluarea proiectelor

Evaluarea proiectelor se realizează în două etape, verificarea administrativă și a eligibilității și evaluarea tehnico-economică. Cele 20 de proiecte, fiind declarate eligibile, sunt admise în următoarea etapă a procesului de evaluare, respectiv evaluarea calitativă.  

Proiectele admise pentru finanțare care intra în etapa de contractare sunt cele declarate conforme și eligibile, care, în urma evaluării tehnice și financiare au obținut un punctaj de minimum 70 de puncte, în ordinea descrescătoare a punctajului, conform Ghidului Solicitantului.

Lista finală a proiectelor admise/respinse în etapa de verificare administrativă și a eligibilității, publicată de Ministerul Educației
Citește și:
DOCUMENT Granturi de câte 8 milioane de euro pentru universități ca să construiască noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură. Condiție: cel puțin 40% din aceste locuri vor fi rezervate studenților din medii defavorizate

1 comment
  1. Exact asta mai lipseste invatamantului superior pentru a ajunge in top: alte camine, construite in 10 ani, prin proiecte “fazate”.
    In multe centre universitare, spatiile destinate activitatilor didactice sunt prea putine, prost intretinute, dotarea acestora este de inceput de secol. Dar cu invatamantul “centrat pe student”, este bine sa ne concentram eforturile spre camine, bazine de inot, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

VIDEO Silviu Iordache, noul președinte ARACIP: În ultimul an Agenția a devenit mai mult decât independentă și cumva a fost scăpată de sub ochiul celor care conduc în realitate învățământul preuniversitar / Nu mi se pare normal ca prin niște hârtii, școlile private să nu primească acreditare. Miza din spatele acreditărilor – 36 miliarde de euro pe an

Principalele probleme manageriale erau legate de gradul foarte mare de independență pe care această instituție și l-a luat față de Ministerul Educației, a declarat președintele interimar al Agenției Române pentru…
Vezi articolul

Membrii PNL încep să primească funcții în companiile de stat. Printre primii serviți sunt Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și fiul unui bancher Bancorex, dar și șeful de cabinet al ministrului Educației

Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului Ludovic Orban, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica. Printre propuneri se numără…
Vezi articolul