Majoritatea elevilor admiși la Colegiul Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia sunt fete / Din 2017, fetele nu mai concurează pe un număr fix de locuri

6.112 vizualizări
Foto: Facebook.com / Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia
Mai mult de o jumătate dintre cei 120 de elevi admişi în acest an la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, proveniţi din 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti, sunt fete, una dintre acestea având şi singura medie de 10, relatează Agerpres.

Elevii admişi în acest an la colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 9,15 şi 10. La fete, prima medie a fost 10, iar la băieţi 9,99.

Colegiile militare din România şcolarizează fete începând din anul 2001. Până în 2016, fetele au avut la dispoziţie, la Colegiul din Alba Iulia, câte 20 de locuri, iar băieţii, câte 100. Din 2017, fetele nu mai concurează pe un număr fix de locuri, nemaifiind distincţie între ele şi băieţi, candidând astfel ”la comun”, scrie agenția de presă citată.

Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia a anunțat că “120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ din Alba Iulia. Din numărul total al candidaţilor admişi, 63 sunt fete, iar 57 băieţi“.

Colegiul militar a precizat, într-un comunicat de presă, că cei mai mulţi elevi provin din judeţele Alba (27), Hunedoara şi Mureş (câte 10), Maramureş (9), Cluj (8), Argeş, Sălaj şi Timiş (câte 6). Restul elevilor admişi provin din Bistriţa Năsăud, Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Bihor, Braşov, Covasna, Gorj, Arad, Bacău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi, Olt, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care a avut o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ministerul Educației vine cu precizări despre cum va continua școala, după ce noul secretar de stat a spus că speră ca în semestrul II să se facă ore față în față: În funcție de evoluția situației epidemiologice, vom stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământ

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil cu preuniversitar a spus că speră…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea tot atâtea probe scrise ca acum, în sesiunea de vară/toamnă, iar cele de competențe și o probă complementară vor putea fi date în timpul clasei a XII-a – proiectul legii învățământului preuniversitar

„În sesiunile de vară și toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe lingvistice pentru limba 1, limba 2, probele de competențe digitale și…
Vezi articolul

Profesorii și învățătorii vor primi instrucțiuni avizate de Colegiul Psihologilor din România pentru a ajuta elevii ucraineni să se integreze, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: La Colegiul Mihai Viteazu din București vor preda 8 învățătoare din Odessa

Este nevoie de un efort comun, elevi, profesori și părinți pentru ca elevii ucraineni să poată fi incluși în sistemul de învățământ românesc, a spus la Europa FM, consilierul ministrului…
Vezi articolul

La o săptămână după ce a început școala, Guvernul alocă bani pentru ca 159 de școli să aibă toalete în școală / Banii trebuie folosiți până la finalul anului, iar autoritățile locale trebuie să plătească din bugetul propriu pentru cheltuieli legate de branșamente

La o săptămână după ce a început un nou an școlar, Guvernul a alocat joi, 14 septembrie, prin Hotărâre de Guvern, 9.933 mii de lei pentru 97 de școli care…
Vezi articolul