Marius Nistor, FSE, despre rezultatele de la titularizare 2023: Un semnal de alarmă că cei mai bine pregătiţi studenţi nu se orientează către învăţământ

13.569 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: Agerpres Foto
Rezultatele examenului de titularizare din 2023 arată că „există o selecţie foarte riguroasă, dar sunt și un semnal de alarmă că cei mai bine pregătiţi studenţi nu se orientează către sistemul de învățământ. Tinerii îşi doresc în momentul de faţă să aibă o salarizare decentă”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor „Spiru Haret”, Marius Nistor, conform News.ro, citat de digi24
  • Amintim că Legea salarizării nu este gata, deși Guvernul le promisese profesorilor că pe 15 iulie actul normativ va fi finalizat. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat pentru Edupedu.ro, înainte să-și dea demisia din funcție, că variantele de grile cu salariile profesorilor din noua lege a salarizării vor fi gata până pe 15 iulie. 

„Atâta vreme cât nu va exista o salarizare motivantă, categoric sistemul nu va fi atractiv”, a adăugat Marius Nistor. 

„Sistemul nu mai este atractiv nici pentru cei care lucrează în momentul de faţă în domeniu, sunt mulţi colegi care părăsesc sistemul. A dispărut orice fel de motivaţie: şi profesională, şi din punct de vedere salarial”, a susţinut Marius Nistor.

Informații de context despre Titularizare 2023

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate marți la ora 11:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.448 de lucrări scrise au fost peste media 7. 

În acest an nota finală este formată doar din cea de la proba scrisă, inspecțiile la clasă fiind anulate, în contextul grevei generale din Educație. Doar candidații cu medii peste 7 se pot angaja pe posturile cu viabilitate de peste 4 ani, adică pe perioadă nedeterminată – acest lucru fiind similar cu „titularizarea“.

Citeşte şi:
ULTIMA ORĂ Rezultate Titularizare 2023. Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale candidaților la examenul scris
Peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți aproape 8 mii pot fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5 și nu pot preda
Harta notelor de 10 la Titularizare 2023. Cele mai multe note maxime sunt în București, Cluj și Iași

14 comments
  1. învățământul este ptr mine part time. am dat examen, am luat peste 7, dar nu mă bazez pe un astfel de job. nu recomand nimănui învățământul. sunt probleme multe în învățământ. copii needucați, părinți tupeiști, o lege care îl condamna pe profesor și nu îl apără. sunt multi care lucrează în învățământ part time.

    1. Câte cadre didactice nu susțin așa zisa ,,Titularizare,, și primesc posturi,pe când alții susțin an de an și nimic
      Eu unul mă îndoiesc de corectitudinea notării la proba scrisă de la acest concurs sau examen,dar e strict părerea mea

  2. Explicatii aveti pt.toate…,chiar nu va e rusine sa cereti bani .
    Sunteti nepregatiti !
    Cum sa-i “invatati “pe elevi,ce…?
    DASCALII AR TREBUI SA FACA MEDITATII (PLATITE) CU CEI CARE AU LUOAT bacuuuu…
    DE CE NU FACETI GREVA (NU SUNTETI PREGATITI…) SAU VA PREGATITI RESTANTELE…)
    AROGANTA,NESIMTIRE,LIPSA RUSINE…??????

    1. Cei cu note sub 5 nu sunt angajati in invatamant. In toate domeniile, la un concurs pentru angajare pot participa n candidati, dar nu inseamna ca toti vor fi admisi.

      1. Exact! Aveți dreptate! Au fost ani când cu nota 9 nu am avut post nici pe suplinire. Doar cine este in sistem poate înțelege mecanismul de funcționare. Ma rog, cu excepția dezbrăcatei de haine și de caracter, chiloțăreasa-Budeanu care le știe pe toate😂

      1. liderii de sindicat ,hadar , nestor si mai este încă unul nu vorbesc decât de bani , acestea sunt rezultatele = rebuturile muncii lor, doar bani, bani !!

    2. De asta s- au marit salariile debutantilor cu 31% in urma grevei. Debutantii sunt cei mai importanti din sistem. Profesorii cu vechime in învățământ, cu grade didactice si experienta profesională sunt inferiori debutantilor la acest capitol, de aceea au primit 18%! La televizor una spuneti si in realitate alta faceti. Asta inseamna sa ai coloana vertebrala la nivel inalt. Poate va creste una daca mai stati pe acolo si ne reprezentati cum trebuie.

  3. Serios? astia chiar cred ca Einstein s-ar jigni sa intre in sala de clasa si sa fie batjocorit de elevi?

    Cei mai buni nu doar ca din motivul asta nu merg in invatamant ci si ptr ca fara un 4000 euro lunar nu ar accepta.

    Este cat se poate de evident ca invatamantul romanesc si nu numai romanesc este atractiv doar ptr corhotele de someri de la specialitati universitare necautate. Ptr ca doar aia s-ar putea compromite sa se roage de elevi sa faca ceva sau sa-si ia castane tot de la ei parinti si colegi ptr diverse probleme aparute. Si astea ptr un salar de 4 ori mai mic decat in IT sau inginerie.

  4. Niciodată nu s-au orientat pentru ca nu e nevoie.Trebuie sa obțină 7 la Titularizare și atunci ai o persoana competenta,chiar si cel cu un 5 este bun.Invatamantul este neperformant pentru ca Ministerul nu își face treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții elevilor olimpici îi cer președintelui Iohannis să intervină pentru revizuirea ordinului ce anulează olimpiadele școlare de anul acesta / Olimpiadele să aibă loc în două etape, în primăvara 2021

O asociație ce reunește părinți ai elevilor olimpici i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă prin care îi cer acestuia să intervină pentru revizuirea ordinului ce a anulat olimpiadele…
Vezi articolul

BREAKING 56,3% dintre profesorii respondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19 și 43,2% își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare – SONDAJ al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

În total, 56,3% din cei 13.356 de profesori respondenți la un sondaj au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 43,2% spun că își doresc…
Vezi articolul