Învățământ Primar Știri

Ministrul Educaţiei a invitat-o la o întâlnire la minister pe mama care i-a scris “Vă interzicem să ne distrugeți copiii”

Citire în 3 min
Scrisoarea publicată de Edupedu.ro, scrisă de mama a doi copii, a stârnit reacţia Ministerului Educaţiei. Într-un răspuns transmis autoarei mesajului se arată că ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu “a parcurs” scrisoarea şi o invită la o întâlnire săptămâna viitoare. Articolul “Scrisoarea unei mame către ministrul Educației: Eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii” a fost citită de câteva zeci de mii de oameni, distribuită şi comentată de alte câteva sute.

Iată răspunsul primit:

Stimată doamnă,

Ministrul Ecaterina Andronescu a parcurs mesajul pe care l-aţi postat pe pagina de Facebook a MEN şi vă învită săptămâna viitoare, în funcţie de disponibilitatea dumneavoastră, la o întâlnire, pentru a discuta chestiunile semnalate. Întâlnirea ar urma să aibă loc la sediul ministerului. Ne-am bucura dacă răspunsul dumneavoastră ar fi pozitiv.

Scrisoarea către ministrul Educaţiei a fost publicată vineri de către mama a doi copii, unul de 10 ani, celălalt de 6, într-un comentariu pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.  În mesajul său, părintele face un apel la ministru să ”nu-i nenorocească copiii”. Scrisoarea a fost trimisă în contextul declarațiilor ministrulu Educației despre multitudinea de modificări pe care le are în vedere pentru sistemul de învățământ.

Puteţi citi aici textul integral al scrisorii.

Doamna ministru sunt mama a doi copii; o fata și un baiat. Unul în clasa a 4-a și una în clasa pregătitoare. Sunt un părinte ce regretă enorm, din păcate, că a avut lașitatea de a crește doi copii în România. Sunt un părinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alți zeci de mii de părinți.

Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țară diferită de țara mea. Îmi iubesc țara și nu pot înțelege de ce dumneavoastră, oamenii ce ați ajuns să ne conduceți, ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi, adulții, merităm pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii!”. 

Citeşte şi

FOTO: Hand photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru cărți, manuale, rechizite și echipament sportiv

Mihai Peticila

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Matei Pop

Cercetătorii și specialiștii IT au nevoie de un jurământ al lui Hippocrate – propunerea unei profesoare britanice

Matei Pop

3 comentarii

Mia Mandanach 28 ianuarie 2019 at 20:19

Desi sunt deja bunică, dar am o nepoată la scoală, am citit cu mare interes corespondentele mai sus discutate privind situatia din invatamantul actual.Este pentru mine de neînteles de ce a trebuit mereu schimbat ceva si dupa cum vedem, schimbarile nu au adus nimic bun : am ajuns in pragul unui dezastru! Chiar nu se poate aduna o echipă de profesori responsabili, care sa repună invatamantul – primar, gimnazial si liceal – in situatia de a-si indeplini menirea. Am toată încrederea în dorinta si capacitatea dnei. Prof. Andronescu de a readuce scoala noastră pe locul ce i se cuvine în viata noastra, spre binele celor care sunt cei mai importanti : copiii nostri!

Răspuns
Liviu 26 ianuarie 2019 at 18:25

Personal, îi recomand doamnei care a fost invitată la minister sa seducă cu martori și sa înregistreze discuțiile. Altfel, se va trezi, într-o poziție ingrată. Mare atenție cu doamna ministru.

Răspuns
Dani 26 ianuarie 2019 at 17:42

Bravo, edupedu! Vedeti ca pe pagina MEN sunt atacate si olimpiadele. Ce conteaza ca nu sunt obligatorii, amănunt fără importanța.
Zic ca tabla înmulțirii si timpurile verbale sunt suficiente pana la liceu. Dacă nu suntem încă pe ultimul loc la testarile PISA, vom ajunge rapid.

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.