Ministrul Educaţiei a invitat-o la o întâlnire la minister pe mama care i-a scris “Vă interzicem să ne distrugeți copiii”

13.415 vizualizări
Foto: Pexels.com
Scrisoarea publicată de Edupedu.ro, scrisă de mama a doi copii, a stârnit reacţia Ministerului Educaţiei. Într-un răspuns transmis autoarei mesajului se arată că ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu “a parcurs” scrisoarea şi o invită la o întâlnire săptămâna viitoare. Articolul “Scrisoarea unei mame către ministrul Educației: Eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii” a fost citită de câteva zeci de mii de oameni, distribuită şi comentată de alte câteva sute.

Iată răspunsul primit:

Stimată doamnă,

Ministrul Ecaterina Andronescu a parcurs mesajul pe care l-aţi postat pe pagina de Facebook a MEN şi vă învită săptămâna viitoare, în funcţie de disponibilitatea dumneavoastră, la o întâlnire, pentru a discuta chestiunile semnalate. Întâlnirea ar urma să aibă loc la sediul ministerului. Ne-am bucura dacă răspunsul dumneavoastră ar fi pozitiv.

Scrisoarea către ministrul Educaţiei a fost publicată vineri de către mama a doi copii, unul de 10 ani, celălalt de 6, într-un comentariu pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.  În mesajul său, părintele face un apel la ministru să ”nu-i nenorocească copiii”. Scrisoarea a fost trimisă în contextul declarațiilor ministrulu Educației despre multitudinea de modificări pe care le are în vedere pentru sistemul de învățământ.

Puteţi citi aici textul integral al scrisorii.

Doamna ministru sunt mama a doi copii; o fata și un baiat. Unul în clasa a 4-a și una în clasa pregătitoare. Sunt un părinte ce regretă enorm, din păcate, că a avut lașitatea de a crește doi copii în România. Sunt un părinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alți zeci de mii de părinți.

Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țară diferită de țara mea. Îmi iubesc țara și nu pot înțelege de ce dumneavoastră, oamenii ce ați ajuns să ne conduceți, ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi, adulții, merităm pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii!”. 

Citeşte şi

FOTO: Hand photo created by rawpixel.com – www.freepik.com


3 comments
  1. Desi sunt deja bunică, dar am o nepoată la scoală, am citit cu mare interes corespondentele mai sus discutate privind situatia din invatamantul actual.Este pentru mine de neînteles de ce a trebuit mereu schimbat ceva si dupa cum vedem, schimbarile nu au adus nimic bun : am ajuns in pragul unui dezastru! Chiar nu se poate aduna o echipă de profesori responsabili, care sa repună invatamantul – primar, gimnazial si liceal – in situatia de a-si indeplini menirea. Am toată încrederea în dorinta si capacitatea dnei. Prof. Andronescu de a readuce scoala noastră pe locul ce i se cuvine în viata noastra, spre binele celor care sunt cei mai importanti : copiii nostri!

  2. Personal, îi recomand doamnei care a fost invitată la minister sa seducă cu martori și sa înregistreze discuțiile. Altfel, se va trezi, într-o poziție ingrată. Mare atenție cu doamna ministru.

  3. Bravo, edupedu! Vedeti ca pe pagina MEN sunt atacate si olimpiadele. Ce conteaza ca nu sunt obligatorii, amănunt fără importanța.
    Zic ca tabla înmulțirii si timpurile verbale sunt suficiente pana la liceu. Dacă nu suntem încă pe ultimul loc la testarile PISA, vom ajunge rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Reprezentanții sindicatelor din școli, puși de ministrul Educației să stabilească indicatorii de performanță pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, alături de directori / Cîmpeanu înființează o nouă comisie de evaluare a profesorilor în fiecare școală

Reprezentanții sindicatelor din școli sunt învestiți prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să stabilească indicatorii de performanță din cadrul fișelor de evaluare și autoevaluare pentru cadrele didactice și personalul…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să fundamenteze trecerea la trimestre: Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar din ’98 calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu / În luna martie trebuie să avem o decizie

Ministrul Educației anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să realizeze o fundamentare a propunerii pe care a făcut-o public de a reveni la trimestre, în organizarea…
Vezi articolul

Clasamentele universităților sunt afectate de probleme și „va trebui să ne gândim foarte serios în viitor ce facem” cu ele / „Legislația românească nu este gândită pentru universități world class” – rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, în prezentarea programului său pentru următorul mandat

„Lumea se schimbă și în zona rankingurilor și probabil va trebui să ne schimbăm și noi. Marile universități din America încep să le refuze. Harvard, Yale s-au retras din rankinguri…
Vezi articolul