Ministrul Sănătății: Am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar evoluția verii ne va da măsurile în toamnă

5.497 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în această seară “noi am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar țin să menționez că evoluția acestei veri ne va da și o serie de măsuri în toamnă”. “Noi vrem ca la 15 septembrie să se deschidă anul școlar cvasi-normal, dar există foarte multe condiții”, a susținut ministrul, într-un interviu acordat Digi 24.

Precizarea ministrului Tătaru vine după ce Ministerul Sănătății a publicat un set de recomandări extrem de stricte pentru redeschiderea școlilor, document realizat de Institutul Național de Sănătate Publică și trimis deja de aproape 3 săptămâni către DSP-urile județene.

Pe 12 [iunie] s-au închis oficial școlile și grădinițele în condițiile în care unul dintre părinți putea sta acasă cu plata a 75% din salariu, dar nemaiputând face acest lucru am decis că trebuie deschise after school-urile și grădinițele“, a continuat Tătaru, a cărui semnătură nu se regăsește însă pe ordinul comun al ministerelor Educației, Sănătății și Muncii.

Amintim că Guvernul Orban a anunțat de vineri, 12 iunie, prin vocea șefului cancelariei prim-ministrului, că “începând cu 15 iunie, ca urmare a faptului că perioada cursurilor școlare se încheie, practic, astăzi, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau privat” (sursa și detalii).

Creșele și grădinițele nu s-au putut deschide, însă, luni, 15 martie, pentru că Ministerul Sănătății nu comunicase regulile pe care trebuie să le aplice unitățile preșcolare și antepreșcolare pentru a putea primi copiii. Acestea au venit abia în ziua de 15 iunie, iar în locul ministrului Sănătății a semnat secretarul de stat Romică Andrei Baciu.

Foto: INQUAM Photos – George Calin
Citește și:

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Ministerul Educației a publicat lista inițială cu cele 2520 de proiecte aprobate pentru finanțare în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare, după etapa de evaluare calitativă

Ministerul Educației a publicat astăzi lista inițială a proiectelor cu punctajele obținute în cadrul etapei de evaluare calitativă din apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților…
Vezi articolul

Ministerul Educației stârnește reacția dură a mai multor asociații de elevi cu o nouă ordonanță de urgență privind transportul școlar. Asociațiile elevilor din mai multe județe: “O batjocură”, gratuitatea e înlocuită cu decontul

Ministerul Educației a publicat, săptămâna aceasta, un nou proiect de ordonanță de urgență privind regulile pentru transportul gratuit în cazul elevilor care nu învață în localitatea de domiciliu. Proiectul a…
Vezi articolul

Profesoara Delia Grigore, Universitatea din București: „Vreau ca atunci când se vorbește de Ștefan cel Mare și Sfânt, pe lângă lupte și ctitorii, să apară și că a avut sclavi rromi”

Delia Grigore, lector universitar doctor la Universitatea Bucureşti, Facultatea Limbi şi literaturi străine, spune într-un interviu acordat Ziarului de Iași, citat de G4Media.ro, că sistemul de educație este carent în ceea…
Vezi articolul

BAC 2023, sesiunea de toamnă. Profesorii echivalează competențele lingvistice și digitale cu mediile din liceu între 7 și 11 august / Regulile de convertire în niveluri de competență

Echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie, începe luni, 7 august, și…
Vezi articolul