O profesoară de Limba română din județul Vaslui, viceprimar PNL în comuna Codăești, Lenuţa Damian, reţinută după ce ar fi folosit diplome de studii false, în baza cărora ar fi obţinut toate gradele didactice

6.911 vizualizări
Foto: Actualitatea de Vaslui
Viceprimăriţa comunei Codăeşti și profesor de Limba Română la Liceul “Ştefan cel Mare” din comună, Lenuţa Damian, a fost reţinută de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurate în cursul zilei de joi, potrivit Agerpres. Aceasta este acuzată că ar fi folosit o diplomă falsă, în baza căreia ar fi obţinut inclusiv gradul didactic I.

În urma cercetărilor efectuate a reieşit că, în perioada 2008 – 2023, femeia ar fi falsificat acte de studii, care ar fi atestat calificarea de cadru didactic, obţinând, în baza acestora, toate gradele profesionale, conform comunicatului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

“O femeie în vârstă de 50 de ani a fost reţinută, în cursul zilei de joi, sub acuzaţiile de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, au declarat, vineri, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

În trecut, Lenuţa Damian a fost suspectă într-un alt dosar penal, fiind acuzată că, în calitate de diriginte, ar fi modificat nota unei eleve, la un alt obiect faţă de cel pe care ea îl predă la clasă. La finalul cercetărilor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui au dispus renunţarea la urmărirea penală.

Lenuţa Damian a candidat pe listele PNL la alegerile din anul 2020, conform sursei citate.

Foto: © Alexsokolov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


16 comments
  1. Singurul act care putea fi modificat, și care ar fi constituit baza de plecare pentru obtinerea gradelor didactice, este diploma de licență. Gradele didactice se obțin în urma unor examene, nu pe baza unor acte. Cum se obțin? Asta este o altă discuție. Mai bine ați investiga procedurile de titularizare “la nivel de școală”, proceduri ce împiedică profesorii ce susțin exemenele la nivel național să mai ocupe postul pentru care candidează învățând un an de zile, pentru simplul motiv că acel post a fost “rezervat”.

  2. 🤣🤣🤣🤣
    Ce e de mirare?
    Doar la vârful PNL ului s-a plagiat. Domnul general cum si-a luat gradele? Nu îl prea iubesc cei din MApN deoarece știu cum a ajuns în vârf.
    Legat de doamna, rușinos, însă beneficiile fraudării acel diplome sunt mici în comparație cu al altor colegi de partid.

  3. Nu este mult de mituit, maxim trei persoane
    Daca te referi la sistem,peste tot este la fel. nepotism și politic. Toți primesc șpagă. Iar cu privire la ,,apreciata și bună ca profesor,,….nu este real nimic. Au fost întrebați colegii din învățământ?? Nu , pentru că sunt oameni care nu se vor înjosi să de-a un răspuns la această întrebare.Doar unul doi din simpatizanții ei. (Sora ei ,care este și ea în acea școală).O impostoare de cea mai joasă speță,care nu urmărește decât să-și acopere măgăriile făcute de-a lungul anilor și care pe lîngă faptul că este genul de om care merge pe principiul,, dezbină și condu,,mai este și narcisistă. Intrigi între colegi și conflicte create de către ea. De la mesaje trimise către familiile colegilor insinuând anumite relații extraconjugale până la denigrări făcute pe internet de pe diferite conturi false. De la diverse aventuri amoroase până la a dezbina o familie.A urmărit inițial să ocupe funcția de director al școlii pentru a-și putea acoperi falsul. Neavând succes acolo,a reușit să între într-un partid fiind propulsată mai ușor într-o funcție de conducere. Lucru după care a tânjit toată viața. Performanță în învățământ ZERO.
    Putem verifica și nota de la ultima incercare de admitere la UAIC din 1996-1997 ,nota care nu a depășit 3,50-3,60. Urmam o universitate,,no name,,tergiversăm cu aducerea diplomei de licență,iar când o facem aducem o copie alb-negru foarte ușor de falsicat. originalul nu se afla decât la titular.
    posibil să nu fi găsit o diplomă de la SV dar a găsit una de la BC sau după cum se scrie in presa că sunt mai multe,deci o rețea care face așa ceva. Sunt multe de scris. de la faptul că în anii terminali VIII si XII ,cu excepția clasei unde era dirigintă,avea grija să facă așa fel să renunțe pentru că se vedeau rezultatele de la examenul de capacitate și bacalaureat. inspecțiile școlare care erau se evitau foarte simplu prin concediu medical. ne îmbolnăvim peste noapte. După ancheta de modificare și falsificare a unor note in catalog , polițistul care a anchetat cazul și l-a amânat până la prescrie sau până la dispariția celui de-al doilea profesor implicat,este recompensat cu funcția de consilier personal in momentul când ea devine viceprimar. (daca tot ieșim la pensie la 50 ani din MAI și dacă tot mai putem face un bănuț,de ce nu?).Din sursă sigură fac aceste afirmații.
    Semnat: UN LOCALNIC

    1. Oamenii ăștia, de nimic,asa sunt:cu bârfă, cu răutăți, cu râcă și nu sunt capabili de nimic altceva pentru ca asta le este valoarea.Atat pot ei.Asta e tot ce ii duce capul sa facă,au IQ-ul unei broaște.

    2. Alo, radioșanțul? Ce crezi tu că sunt dovezi sunt simple bârfe, până la proba contrară. Dovezi reale aveți pe acolo? Că altfel faceți exact ce spuneți că face distinsa – aranjați o zvonotecă, insinuați niște chestii, cu sau fără acoperire, nimeni nu știe.

      Cei de la edupedu s-ar bucura să le trimiteți dovezile alea adevărate, nu zvonurile, ar face și ei de-un breaking news.

  4. Falsul ca fals, se pedepsește conform legii.
    Însă, gradele didactice nu se iau, nici măcar pe baza unor acte, ci se câștigă prin examene, inspecții, documentație specifică (proiecte didactice, planuri de lecție, portofoliu didactic șamd)!
    Da, fără acele diplome nu are vreo cineva voie să se înscrie la concursurile de grade și titularizare dar cum de a luat aceste grade, având în vedere dificultatea și parcursul meritocratic impus, aceasta este întrebarea.
    Ori a reușit să mituiască pe toată lumea, fapt puțin probabil dar care ar evidenția o mare slăbiciune administrativă a sistemului.
    Ori a luat totul pe merit și atunci acest fapt ar indica că baza sistemului pe diplome este irelevantă.
    Caz clasic, vezi filmul ”Catch me if you can”

  5. Ar fi cazul să se verifice toate diplomele din școala respectivă. Verificarea tuturor actelor,inclusiv al adeverințelor eliberate de la psiholog.Sunt mulți care nu au ce căuta în învățământ în școala din Codăești.Daca este și viceprimar posibil să fi făcut ceva ilegalități și prin primărie. Puterea de convingere a unui impostor este foarte mare.

      1. Viceprimarul (și primarul, și deputații și toți trepădușii ăștia politici) au posturile REZERVATE. D-na respectivă n-a mai dat pe la școală de când a ajuns viceprimar. Și nici salariu n-a luat de acolo.

        Dar nu e nicio problemă să se insinueze în minunatul articol niște subînțelesuri, că doar nu strică să aruncăm indirect cu noroi în toți profesorii, când aici e vorba simplu, de un politician.

  6. O penelistă ajunsă viceprimar (sigur în baza ”meritelor” de partid – ar fi interesant de știut cine e director în liceul respectiv, sigur sunt niște polițe de plătit acolo, între oamenii cu spate politic), care ține postul rezervat (cel puțin din 2020 încoace, poate și cu alte ocazii). NU un profesor.

    Și G4usr respectiv edupedu… mai ușor cu pianul pe scări. Repede v-ați grăbit să aruncați niște noroi, poate se mai lipește ceva, din povestea cu acuzația nefondată (sau pe care parchetul cel puțin n-a considerat-o dovedită). Cum era aia cu nevinovat până la proba contrară? Cel puțin în cazul ”antecedent” care de fapt nu e caz.

    Dacă madam e vinovată – bravo! Scoasă din învățământ, cel puțin. Dar având în vedere vârsta… dacă nu e diplomă de USH, cu trecere de la învățător/educator la profesor de română (cum sunt destule), și DACĂ d-na a terminat studii la timp, nu ca politicienii ”normali”, cu bacalaureat la 30 de ani și facultate la privat fără frecvență… e puțin probabil să fie falsă. Dar totul e posibil. Numai că – repet – puțină atenție. Dacă de fapt n-are diplomă falsă…. articolele de rectificare, parcă văd, nici nu apar pe edupedu.

  7. Deci nu s-a mai ,,obosit” sa plagieze lucrarea de doctorat, ca seful partidului din care face parte.
    Si-a falsificat direct diploma și apoi a echivalat si toate gradele didactice cu ea.

    E bună de sef la partiduleț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Iulia Voicu, profesoară la UNATC, Facultatea de Film: Educația cinematografică poate sprijini predarea disciplinelor și este esențială pentru o cultură sănătoasă a consumului de media în rândul tinerilor / Ce resurse au la dispoziție profesorii

Educația cinematografică este o componentă care are o legătură strânsă cu prezentul și poate contribui la cultivarea unui consum sănătos de materiale audiovizuale în rândul tinerilor, mai ales în contextul…
Vezi articolul

Patronatele din turism cer ca anul școlar viitor 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie, mai târziu cu o săptămână decât a propus ministerul Educației / România este în topul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală

Asociaţiile patronale de pe Litoral şi Delta Dunării, alături de Organizaţia de Management a Destinaţiei (OMD) Mangalia, solicită Ministerului Educaţiei începerea anului şcolar 2023 – 2024 pe data de 18…
Vezi articolul

Caz grav de violență a minorilor asupra unei alte minore, în București. Două adolescente de 15 şi 16 ani sunt în arest, acuzate că au bătut crunt o fată de 14 ani, i-au furat banii, machiajele, telefonul şi i-au smuls genele false, după care au sechestrat-o

Două adolescente de 15 şi 16 ani, minore, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, ele fiind acuzate că au bătut crunt o fată de 14 ani în apropierea…
Vezi articolul