Peste 200 de elevi din Botoșani s-au întors din străinătate pentru a continua studiile în județ. Cei mai mulți vin din Italia

277 de vizualizări
Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com
Peste 200 de elevi s-au întors din străinătate pentru a continua cursurile şcolare în sistemul de învăţământ din Botoşani, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Ada Macovei.

Potrivit sursei citate, în semestrul I al anului şcolar curent s-au întors la studii în Botoşani de 227 de elevi. Dintre aceştia, 107 s-au înscris în ciclul primar, 82 în ciclul gimnazial şi 34 la liceu. Alţi patru au fost înscrişi la şcolile profesionale din judeţ.

“Elevii vin din străinătate, majoritatea dintre ei întorcându-se împreună cu familiile lor”, a precizat Macovei.

Cei mai mulţi din totalul celor 227 de elevi întorşi din străinătate, respectiv 135, provin din Italia, 21 din Anglia, 17 din Spania, zece din Portugalia, nouă din Republica Moldova, opt din Irlanda şi câte şapte din Belgia şi Franţa.

În primul semestru al anului şcolar precedent, au reluat studiile în judeţul Botoşani 174 de elevi proveniţi din unităţi de învăţământ din străinatate.

Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum îți gestionezi emoțiile

Frica nu este generată în amigdală, teoria este greșită și un mit / Andrei Miu, cercetător în neuroștiințe cognitive: Ne place ideea că emoțiile sunt o parte primitivă a minții și că asta ne absolvă de răspunderea de a le controla, ceea ce nu e adevărat

În episodul al doilea al Podcastului de Neuroștiințe, profesorul universitar de neuroștiințe cognitive și genetică comportamentală Andrei Miu, de la Departamentul de Psihologie al UBB Cluj-Napoca și Simina Pițur, doctorand…
Vezi articolul

Planuri-cadru 2025. De ce au fost eliminate Istoria și Geografia din trunchiul comun pentru elevii din ultimii 2 ani de liceu? Explicația secretarului de stat Bogdan Cristescu: La matematică-informatică este clar că pregătirea lor pentru facultate nu va fi într-o zonă foarte apropiată de istorie sau geografie

Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, a explicat, într-o intervenție la TVR Craiova, de ce au fost scose Istoria și Geografia din trunchiul comun pentru elevii din clasele…
Vezi articolul