Peste 50 de copii refugiați din Ucraina au început activităţile educaţionale, în limba română, anunță Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud

438 de vizualizări
Foto: © Ihor Bulyhin | Dreamstime.com
Cei peste 50 de copii ai refugiaţilor ucraineni cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine din localitatea Herina au început, din această săptămână, activităţile educaţionale, în limba română, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Activităţile includ jocuri de socializare, de acceptare, de atenţie, dar şi cursuri de limba română.

ISJ menţionează că fiecare elev a primit un kit educaţional adecvat vârstei, prin prisma sprijinului acordat de diverşi agenţi economici.

Un alt centru educaţional a fost deschis la Şcoala gimnazială nr. 4 din municipiul Bistriţa, unde copiii refugiaţilor sunt angrenaţi în activităţi educative, ludice şi recreative şi pot primi, de asemenea, consiliere psihologică.

ISJ Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni campania „De la copii, la copii”, având ca scop acordarea sprijinului educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni.

Conform unei situaţii recente comunicate de Instituţia Prefectului, la data de 13 martie, erau cazaţi în judeţ 434 de refugiaţi, din care 221 copii, 177 femei şi 36 bărbaţi.

Cei mai mulţi copii, şi anume 85, se aflau pe raza municipiului Bistriţa, cazaţi în cinci unităţi turistice, iar alţi 55 se aflau în tabăra de la Herina.

Citește și:
Model de cerere pentru părinții din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România. Cererea poate fi depusă / trimisă la inspectoratul școlar

Foto: © Ihor Bulyhin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România are înregistrați, oficial, 105.000 tineri ieșiți din școală și fără loc de muncă, în pofida sutelor de milioane de euro alocați pentru ei din fonduri europene. Valorile reale, considerabil mai mari – europarlamentarul Cristian Ghinea

România are 105.000 de tineri care au ieșit din școală, dar nu au un loc de muncă, “înregistrați oficial în bazele de date ale statului (circa un sfert din numărul…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu este contrazisă de reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor: Am discutat despre eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică, nu înţelegem de ce spune că sunt minciuni

Reprezentanții organizațiilor care au fost la discuții la minister în februarie, pe tema unei reforme educaționale, spun că s-a discutat eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică…
Vezi articolul

Legea privind educația pentru sănătate începând cu clasa a VIII-a, ce prevede programe pentru prevenirea “contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”, cu acordul părinților – promulgată de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea ce prevede ca în școli să se deruleze, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinților, „programe de educaţie pentru sănătate,…
Vezi articolul

Cei mai mulți bani pentru programul masa caldă ajung anul acesta în județul Sibiu, de aproape 3 ori mai mult față de suma medie, potrivit listei cu sume publicată în Monitorul Oficial / Direcționarea fondurilor programului, în special către localitățile cu primari PNL

Nu se cunosc toate cele 350 de școli care vor intra anul acesta în proiectul pilot masă caldă, deși până acum au fost publicate în Monitorul Oficial două liste cu…
Vezi articolul