Ecaterina Andronescu este contrazisă de reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor: Am discutat despre eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică, nu înţelegem de ce spune că sunt minciuni

1.638 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
Reprezentanții organizațiilor care au fost la discuții la minister în februarie, pe tema unei reforme educaționale, spun că s-a discutat eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică și că nu înțeleg la cine s-a referit ministrul Educației când a spus că „sunt minciuni”. După ce informația a apărut în presă, Edupedu.ro a contactat-o pe Ecaterina Andronescu, care a spus că eliminarea notelor „este un neadevăr, ca și povestea cu dirigenția”. „Îmi pare rău, le-aș categorisi destul de dur, dar sunt minciuni”, a spus ministrul Educației.

Liderul părinților, însă, o contrazice. „Discuția a existat. Printre altele, am discutat și acest lucru la care am convenit cu toții că am fost de acord. Asta nu înseamnă că în momentul în care am ieșit pe ușa ministerului, gata, a intrat în vigoare. Trebuie să existe un draft care să intre în dezbatere și întăresc și acum că, din punctul meu de vedere, este o măsură bună”, a spus pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache. Întrebat dacă știe la cine s-a referit Ecaterina Andronescu când a spus că ar fi minciuni, reprezentantul părinților a spus că „nu”.

„Chiar nu știu la cine face referire, nu e normal, pentru că s-a discutat așa ceva. Dânsa putea să spună că nu a promis nimic, că doar s-a discutat. Cum să spună că cine scrie așa ceva, minte?”, a întrebat Iulian Cristache.

La rândul său, președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia, a confirmat pentru Edupedu.ro că întâlnirea a avut loc și că s-a discutat această măsură, iar Ecaterina Andronescu era prezentă. „Nu era ceva foarte concret, însă s-a ajuns într-adevăr la concluzia că ar fi bine să fie eliminate notele la aceste materii și să fie calificative. Discuția a existat, dar nu s-a luat o decizie clară”, a spus Apostoaia.

Întrebată de Edupedu.ro, joi dimineață, dacă “se ia în calcul eliminarea notelor” la Educație fizică, Religie, Muzică și Desen, Ecaterina Andronescu a răspuns: „este un neadevăr, ca și povestea cu dirigenția. Îmi pare rău, le-aș categorisi destul de dur, dar sunt minciuni. Nu îmi place să vorbesc așa, dar în această situație suntem”.

Ministrul a subliniat în continuare că nu se ia în calcul nici eliminarea notelor de la educație fizică, nici schimbarea orei de dirigenție. „Cineva care n-are ce face scrie lucruri neadevărate. Îmi pare rău”, a spus Andronescu. La întrebarea “deci ele rămân acolo și vor conta în ponderea de 20% la admiterea la liceu?”, ministrul a replicat: “Absolut”.

Citește și:
Andronescu, despre eliminarea notelor la Sport, Muzică, Desen și Religie: „Sunt minciuni”
DOCUMENT Ce conţine “viziunea Andronescu” în cele 22 de pagini lansate în dezbatere sub sloganul “Educaţia ne uneşte”
Matematica eliminată de la Bacalaureat în trei din cele patru tipuri de Bac, propuse de Ecaterina Andronescu pentru viitoarea lege a educației
Ecaterina Andronescu vine cu o nouă idee: în Franța, copiii care au probleme de rămânere în urmă sunt chemați la școală în vacanța de vară

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezvoltarea unor competențe cheie pentru elevii de 10-14 ani din rural și urban mic: înscrieri deschise la Future Ready 4.0, cursuri gratuite online de Programare în Gaming, Securitate cibernetică, Carieră și alte module (P)

Programul Future Ready – Dezvoltăm competențele generațiilor viitoare își propune să ofere șansa copiilor cu oportunități limitate de a face față cererilor pieței muncii din viitor, prin dezvoltarea unor competențe…
Vezi articolul

OFICIAL Avizele și atestatele suplimentare pentru profesori, indiferent dacă sunt titulari sau nu, introduse în Legea Educației, după ce până acum erau doar în metodologia de mobilitate / Actul a fost contestat inițial de președintele Iohannis, dar Curtea Constituțională a respins reclamația

Avizele și atestatele suplimentare pe care trebuie să le prezinte cadrele didactice și cei care vor să își completeze norma didactică au fost introduse în Legea Educației 1/2011. Inițial, președintele…
Vezi articolul

Comparație între sistemul educațional norvegian și cel românesc, făcută de învățătoarea Georgeta Safta de la Școala Gura Văii, Vâlcea: Fiecare elev norvegian are o persoană de încredere în școală în fața căreia să se poată deschide. Noi nu prea punem preț pe starea copilului

Elevii din Norvegia au în școală persoane de încredere, acestea pot fi cadre didactice sau personal auxiliar, oameni în fața cărora elevii să se deschidă și care să știe în…
Vezi articolul