UPDATE Peste 700 de copii de grădiniță și elevi din București au fost mutați de părinți de la școli private la școli de stat în anul școlar 2023-2024 / Cei mai mulți au fost elevi din clasele primare și liceu, spune ISMB

12.642 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
UPDATE În anul școlar 2023-2024, în București, 770 de copii de creșă, grădiniță și elevi de clasele primare, gimnaziu și liceu au fost mutați de părinți de la grădinițe și școli private, la unități din învățământul de stat. Cei mai mulți dintre ei sunt elevi de clasele primare și liceu, arată datele ISMB cerute de Edupedu.ro. Anul școlar trecut au fost mai puțini elevi și copii mutați de la privat la stat, dar numărul celor din clasele primare este identic, 239 de elevi. Numărul elevilor mutați de la stat la privat este cu 10% mai mic decât al celor mutați de la privat la stat.

UPDATE: Potrivit datelor primite ulterior de la ISMB, “în anul școlar 2023-2024, începând cu 1 septembrie 2023 până în prezent, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar de stat în unități de învățământ preuniversitar particular 707 de copii/elevi, după cum urmează: 9 copii de nivel antepreșcolar, 121 de copii de nivel preșcolar, 192 de elevi de nivel primar, 204 de elevi de nivel gimnazial, 172 elevi de nivel liceal, 9 elevi de nivel profesional. La nivelul municipiului București, în anul școlar 2022-2023, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar de stat în unități de învățământ preuniversitar particular 902 de copii/elevi după cum urmează: 14 copii de nivel antepreșcolar, 160 de copii de nivel preșcolar, 253 de elevi de nivel primar, 216 de elevi de nivel gimnazial, 258 elevi de nivel liceal, 1 elev de nivel postliceal”.

Știre inițială

“În anul școlar 2023-2024, începând cu 1 septembrie 2023 până în prezent, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar particular în unități de învățământ preuniversitar de stat 770 de copii/elevi, după cum urmează: 1 copil de nivel antepreșcolar, 132 de copii de nivel preșcolar, 239 de elevi de nivel primar, 178 de elevi de nivel gimnazial, 215 elevi de nivel liceal, 2 elevi de nivel postliceal”, arată datele ISMB cerute de Edupedu.ro.

Anul școlar actual încă nu s-a încheiat.

ISMB mai arată că sunt înscriși în anul școlar actual an școlar, 2023-2024:

5537 de copii la creșe de stat
425 de copii la creșe private
36280 de copii la grădinițe de stat
11805 de copii la grădinițe private

208.955 elevi, la stat, în cls P-XII, formă de învățământ zi (fără FR, seral și Programul A doua șansă

16.543 de elevi la privat, în cls P-XII, formă de învățământ zi

În total sunt 632 de elevi din clasele primare, gimnaziu și liceu care au fost mutați la școli de stat în acest an școlar, ceea ce înseamnă 3,8% din cei înscriși la privat la început de an școlar.

În anul școlar trecut, 2022-2023, au fost mutați mai puțini copii și elevi, 658, dar numărul celor de la clasele primare se menține neschimbat.

“Conform informațiilor înregistrate de către unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul București în platforma “Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România” (SIIIR), la nivelul municipiului București, în anul școlar 2022-2023, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar particular în unități de învățământ preuniversitar de stat 658 de copii/elevi după cum urmează: 121 de copii de nivel preșcolar, 239 de elevi de nivel primar, 186 de elevi de nivel gimnazial, 110 elevi de nivel liceal, 1 elev de nivel postliceal, 1 elev de nivel profesional”, arată datele ISMB.

“Transferul copiilor și elevilor se face în conformitate cu prevederile Ordinului MEC nr. 4183 din 4 iulie 2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi  funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, cu prevederile regulamentului de organizare și funcționare al unității de învățământ la care se solicită transferul, la solicitarea scrisă a părintelui, tutorelui sau reprezentantului legal, cu aprobarea consiliului de administrație al unității la care se solicită transferul și cu avizul consultativ al consiliului de administrație al unității la care se solicită transferul”, mai precizează Inspectoratul.

Citește și:
Peste 80 de copii de creșă și grădiniță și elevi, din județul Maramureș, au fost transferați de la școli private în cele de stat, de la începutul anului școlar / Șeful Inspectoratului școlar: Există calitate și în școlile de stat. Rezultatele trebuie să fie aceleași

1 comment
  1. E o informație incompleta si inutila, dacă nu spuneți și câți elevi de la stat au migrat spre privat în același interval de timp. Doar atunci informația devine relevanta, cred eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Încheierea anului școlar pe 25 iunie este mai puțin dăunătoare, pentru că nu va fi decalată Evaluarea Națională” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre propunerile de modificare a anului școlar în curs

Schimbările bruște ale structurii anului școlar în curs anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi bulversează pe elevi, iar cea mai bună variantă propusă până acum este cea în care…
Vezi articolul

Situație ieșită din comun la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad: Ramona Lile ar urma să nu fie confirmată rector, deși a câștigat alegerile, potrivit unui proiect de ordin aflat în analiză finală la Ministerul Educației – surse

Rectorul Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, Ramona Lile, realeasă luna aceasta pentru un al patrulea mandat, deși, după cum a scris Revista 22, avea interdicție să candideze în urma…
Vezi articolul