Programul Erasmus+ a fost adoptat de Comisia pentru Educație a Parlamentului European

369 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Comitetul pentru Cultură și Educație din cadrul Parlamentului European și-a exprimat sprijinul, luni, pentru programul Erasmus+ pentru 2021-2027, înainte ca acesta să meargă spre aprobare finală, în plenul legislativului comunitar, săptămâna viitoare. Votul a fost unanim în sprijinul programului UE pentru educație și tineret, potrivit unui anunț de presă.

Simultan, Comitetul a aprobat și programele pentru industria creativă (Creative Europe) și pentru activitățile de voluntariat (European Solidarity Corps).

Votul final în plenul Parlamentului European este programat să aibă loc după dezbaterile ce vor avea loc pe 19 mai.

Legislativul UE apreciază că incluziunea este considerabil mai mare în cazul noului program Erasmus+, ce solicită planuri de acțiune din partea Comisiei și a statelor membre astfel încât persoanele care aveau mai puține șanse de participare să aibă parte de o participare mai bună la astfel de programe. PE precizează că, mulțumită cererilor formulate de europarlamentari, bugetul programului a fost extins, pe final, cu 1,7 miliarde de euro. În plus, programul va fi mai “verde” și va include noi inițiative precum European Universities sau Centrele de Excelență în învățământul profesional și tehnic.

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.

Citește și:
A fost lansat Apelul național de proiecte Erasmus+ / Bugetul României pentru acest program, pe 2021, este de 89,1 milioane de euro
Primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027 a fost adoptat de Comisia Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noțiunea de „școală bună”, „de top” nu ar trebui să existe în cadrul învățâmântului de stat, potrivit Federației părinților și aparținătorilor legali, care transmite sfaturi pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Noțiunea de „școală bună”, „de top” nu ar trebui să existe în cadrul învățâmântului de stat care presupune să ofere șanse egale tuturor elevilor, potrivit unei postări a Federației părinților…
Vezi articolul
învățământul profesional și dual

Bursa profesională devine tehnologică, valorează 300 de lei pe lună și se poate cumula cu alte tipuri de burse / Poate fi retrasă dacă elevul a comis abateri disciplinare grave, care conduc la scăderea mediei generale la purtare sub nota 7 – proiect

Bursa tehnologică, în valoare de 300 de lei se va acorda elevilor din învățământul tehnologic și se poate cumula cu cea socială și la alegere între cea de merit sau…
Vezi articolul