Realitatea TV: Cumpănașu nu a terminat facultatea, dar își face masterul la o universitate din Elveția

893 de vizualizări
Foto: Facebook Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpănașu, care și-a depus candidatura la prezidențiale, nu a terminat facultatea, dar ar fi devenit masterand la o universitate din Elveția, transmite Realitatea TV. Cumpănașu a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Într-o intervenție la Realitatea TV, marți seară, Cumpănașu a declarat referitor la studiile sale masterale urmate în Elveția fără să fi absolvit anterior vreo facultate că “nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei. (…) Eu cred că un om care își termină un executive master are o pregătire mai bună, în afară, decât unul care vine și spune săru’mâna pe la decani și bagă șpagă la profesori“.

Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare și cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au făcut la Spiru Haret“, a declarat Cumpănașu la Realitatea TV.

De precizat că, în sistemul Bologna, nu poți urma studiile masterale, decât dacă ai absolvit facultatea, nivelul licență. Precizăm că Elveția este membru al Procesului Bologna din 1999 (sursa și detalii).

Citește și:

 


1 comment
  1. O explicație pentru admiterea, daca exista, la Executive Master, ar fi că a depus o diploma de licență falsă. As zice ca, având în vedere ce relații incredibile are in sistemul universitar, cam asta s-a întâmplat.
    Sau a găsit vreo dubiosenie neacreditata pe nicaieri care nu i-a cerut nimic, doar banii. Obținea diploma si o trecea in CV. Trântea, langa numele facultății, numele unui oraș elvețian si se cheamă că are educatie.
    Incredibil la ce grad de impostură s-a ajuns în societatea românească.
    Nimeni nu mai verifică nimic, nimeni nu mai plateste pentru nicio fapta cu caracter penal, parca ar fi Vestul Sălbatic pe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Atribuțiile inspectoratelor școlare în privința concursului național de Titularizare 2024, potrivit unui ordin de ministru / Proba scrisă are loc pe 17 iulie

Inspectoratele școlare asigură instruirea profesorilor evaluatori din comisiile de evaluare/soluţionare a contestațiilor în vederea utilizării platformei informatice pentru evaluarea lucrărilor scrise în cadrul concursului national de Titularizare 2024, potrivit unui…
Vezi articolul

Cum vor da teste elevii până în clasa a IV-a, dacă ajung să învețe online? “Lucrările de control” trebuie să permită accesul la „cărți deschise”, la surse de informare în mod deliberat – prevede Ghidul pentru învățământ primar

Elevii s-ar putea folosi de surse deschise atunci când dau un test online, în cazul scenariului roșu din învățământul primar. Mai exact, în ghidul școlar pentru clasele primare, publicat marți…
Vezi articolul

LISTA Sumele pe care profesorii le vor primi pentru a participa la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice au crescut cu 30%, anunță Ministerul Educației / Mișcarea vine pe fondul grevei suspendate din Învățământ și după ce au existat intenții de boicotare a probelor de la Bac sau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de…
Vezi articolul

VIDEO Studentul la psihologie David Popovici: Am rămas la o universitate în România pentru că am încredere că sistemul de învățământ românesc poate ajuta și poate începe să investească în tineri și am încredere că putem avea mai multă viziune în sistemul de învățământ

În prima zi de facultate la Universitatea din București, David Popovici își dorește o experiență de student cât mai normală și nu crede că există educație fără sport și sport…
Vezi articolul