Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru romanul “Grădina de sticlă”

179 de vizualizări
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru volumul „Grădina de sticlă”, despre transformarea URSS și renașterea limbii române în Republica Moldova, potrivit sinopsis.info.ro.

„Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite. ”Grădina de sticlă” este (şi) despre asta!”, a scris Tatiana Ţîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Romanul premiat spune povestea unei copilării dramatice, a unei fetițe orfane, Lastocika (Rândunica), care crede că a găsit fericirea atunci când este luată în grijă de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper. Lastocika își trăiește copilăria într-un Chișinău multicultural, care oscilează între limba română și limba rusă și între două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice.

Volumul a apărut anul trecut la Editura Cartier. Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 la Chișinău și are dublă cetățenie. A fost jurnalist, iar acum locuiește la Paris, unde lucrează în comunicare. În 2016, a publicat un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în anul următor a apărut primul său roman „Vara în care mama a avut ochii verzi”. ”Grădina de sticlă” este al treilea volum al Tatianei Țîbuleac.

Sursă foto: sinopsis.info.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucian Ciolan, prorector al Universității din București: Avem nevoie de o politică educațională cap – coadă privind formarea și dezvoltarea profesională a profesorilor din România de la momentul T0 până la finalul carierei

Lucian Ciolan, prorector al Universității din București și președinte al Asociației Române de Cercetare în Educație (ARCE), atrage atenția că rezultatele studiilor PISA trebuie să ajute la implementarea unor politici…
Vezi articolul

Costul standard per elev, pentru anul 2021, aprobat de Guvern. Nicio creștere pentru salarii, dar o majorare până la 36% în mediul rural pentru componenta cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor, bunuri și servicii

Costul standard per elev, pentru anul 2021, a fost aprobat de Guvern prin hotărâre joi, 25 martie, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației la finalul ședinței Executivului. Cîmpeanu a spus…
Vezi articolul

Cum vor fi ajutați copiii cu CES, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar. Părinții trebuie să aleagă una dintre formele de sprijin: Vouchere educaționale nou introduse sau alocația de hrană și cazarmament – surse

Toți copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), inclusiv cei cu dizabilităţi, din școlile de masă sau speciale, de stat şi particulare vor putea beneficia vouchere educaţionale în cuantum fix sau…
Vezi articolul

PROIECT Până pe 29 ianuarie 2024, inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației proiectul planului de școlarizare pentru anul 2024-2025 / Cele 10 criterii obligatorii pe care trebuie să le respecte planul de școlarizare

Până pe 29 ianuarie 2024, inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației planul de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, potrivit proiectului de metodologie privind fundamentarea cifrei de școlarizare, document pus în…
Vezi articolul