Scriitorii Alex și Cristina Donovici, împreună cu fiica lor, donează peste 200 de cărți scrise de ei sau din biblioteca familiei pentru o școală și pentru biblioteca unei comune din Covasna

582 de vizualizări
Foto: Alex Donovici
Doi scriitori români contemporani, Alex și Cristina Donovici, cunoscuți ca autori ai seriilor pentru copii „Țup” și „Norișorul Roz”, anunță pe pagina de socializare că donează peste 200 de cărți pentru două biblioteci, una a Școlii Gimnaziale 309, din București, cealaltă a Bibliotecii Comunale din Sita Buzăului, județul Covasna.

„Câte 3 colete îndesate pentru fiecare bibliotecă. Am pus cărți scrise de noi și cărți pe care i le-am cumpărat și citit fetei noastre. Cărți pe care le-am iubit toți trei dar vrem să le iubească și alți copii și părinți. Sperăm ca această donație să fie o floare care face un pic-picuț de primăvară în acest domeniu. Ne-am dori ca statul să aibă grijă de bibliotecile școlare, deși știm că eforturile făcute în acest sens sunt absolut minuscule. Păcat, mare păcat”, scrie Alex Donovici.

„Să uiți, să ignori, să neglijezi bibliotecile, locul în care poate înflori dragostea de carte atunci când acasă nu prea există posibilități, este o greșeală uriașă. Zic să ajutăm noi cât putem”, mai scrie acesta pe pagina de Facebook.

Foto: donatie de cărți pentru Școala 309 București / Alex Donovici

Cei doi autori de cărți pentru copii mai spun că „oferim reducere 50% la toate cărțile noastre, pe tot parcursul anului, celor care vor să cumpere cărți pentru bibliotecile școlare, sătești, comunale, orășenești”.

Vârstele pentru care sunt recomandate de autori cărțile scrise de ei:

Seria „Norișorul Roz”, 4 cărți, pentru copii de la 2-3 la 6-7 ani.

Seria „Țup”, 6 cărți + una de colorat, pentru copii de la 4-5 la 10-11 ani.

Seria „Învățătorii de Grijă”, 3 cărți + a 4-a pe drumul spre tipografie, pentru copii de la 5-6 la 13-14 ani.

„Ale și Sufletul Cărților” – titlu independent, 5/6 – 12/13 ani.

„Comoara lui Ben” – titlu independent, 5/6 – 12/13 ani

„O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”, 8 povești pentru copii de la 3-4 la 9-10 ani.

„Poveștile Prieteniei”, 8 povești pentru copii de la 3-4 la 9-10 ani.

„Întâmplări Vindecătoare”, 8 povești pentru copii de la 3-4 la 9-10 ani.

„O iarnă de povești”, 7 povești de sezon pentru copii de la 3-4 la 9-10 ani.


5 comments
  1. Un gest frumos si deloc surprinzator ,dupa parerea mea. Ii admir si respect pe sotii Donovici pentru ca fac tot posibilul ca povestile lor sa ajunga la cat mai multi copii ❤️
    Cat de frumos!

  2. Buna ziua!
    În primul rând vreau să felicit familia Donovici pentru acest gest minunat și să le mulțumesc!
    Nu sunt cadru didactic, sunt un părinte de băiat adolescent. Ca părinte vă spun că este dificil să atragi copiii spre lectură în ziua de azi când există atâtea alte ocupații mult mai tentante pentru copii. Cărțile scrise de familia Donovici vin cu un aer contemporan, proaspăt, sunt foarte haioase care atrage copiii, le recomand din tot sufletul.

  3. Bună ziua! Aceste ‘scrieri’ conțin lecții importante de etică și moralitate, imprimând un comportament empatic, civilizat, în contextul actual unde domnește bulling-ul, lipsa bunului simț (inclusiv față de profesori!) și îndoctrinarea înspre obiceiuri negative ale copiilor de astăzi ! Să îmi fie cu iertare, însă ar trebui să le ‘răsfoiți’ înainte de a face afirmații referitoare la ‘valoarea literară ‘.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Compania care produce actualizarea aplicației de salarizare din Învățământ reacționează în problema posibilei întârzieri a salariilor: Am livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen

Reacție a companiei care a contractat de la Ministerul Educației serviciile de dezvoltare și suport tehnic pentru aplicația de salarizare EduSal, după ce varianta actualizată a acesteia a ajuns în…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul

SURSE Propunerile Cotroceniului pentru Planul Național de Redresare și Reziliență: Secțiune sectorială cu titlul România Educată, rețea pilot de 200 de școli verzi, construirea a 200 de creșe, programul „primul student din familie” și digitalizarea sistemului

Alocarea celui mai mic buget pentru Ministerul Educației, prin raportare la PIB, din ultimii 30 de ani, va fi „compensată” prin fondurile alocate pentru proiecte din cadrul Planului Național de…
Vezi articolul